Ovogodišnji Floraart krcat je izlagačima i radionicama na koje vrijedi otići

Ovogodišnji Floraart krcat je izlagačima i
radionicama na koje vrijedi otići

Pred nama je 56. izdanje manifestacije Floraart, cvjetne izložbe koja je utkana u zagrebačku povijest. Kao i svake godine, Floraart će predstaviti najbolje od cvjetnog dekora, ali i organizirati veliku prodaju sadnica i cvijeća. I ovogodišnje izdanje moći ćemo posjetiti na Bundeku, gdje se manifestacija preselila 2006. godine iz Boćarskog doma.

Ponuda je svake godine zaista velika tako da možete biti uvjereni kako ćete na licu mjesta pronaći vanjske i unutarnje biljke koje će se savršeno uklopiti u prostor. Pripreme za ovogodišnje izdanje su već pred samim krajem, budući da manifestacija kreće u četvrtak, 19. svibnja i traje do nedjelje.

Cvjetne instalacije koje oduzimaju dah

I ove je godine glavna sajmišna površina smještena na istočnom i jugozapadnom dijelu Bundeka, dok se oko cijelog jezera proteže ugostiteljska ponuda. Organizatori su naglasili kako će se ukupno predstaviti oko 190 izlagača. Na brojnim će lokacijama također biti postavljene razne cvjetne instalacije koje svakako vrijedi pogledati. U pripremi je čak 100.000 sadnica cvijeća, i čini se kako se jedna od najdugovječnijih zagrebačkih manifestacija vratila u punom sjaju nakon pandemijskih godina.

Prvi dan Floraarta rezerviran je za vještine florista. Naime, u natjecateljskom dijelu programa, oni će se natjecati u kreiranju cvjetnih aranžmana u pet različitih kategorija. Izvrsna je ovo prilika da pobliže upoznate svijet kreiranja cvjetnih remek djela.

Dnevna doza biljaka priprema korisne savjete

Na programu su i brojne radionice i predavanja, a izdvojit ćemo Ekipu iz Dnevne doze biljaka koja će održati korisno predavanje o tome kada presaditi koju biljku. Posebna gošća ovogodišnjeg izdanja je Kang Yong-Soon koja će kroz nekoliko radionica predstaviti korejsko umijeće tradicionalnog aranžiranja cvijeća. Gradske ljekarne Zagreb upoznat će posjetitelje s terapijskim potencijalom medicinske konoplje i prirodne kozmetike od iste.

Inače, Floraart odlikuje bogata povijest kada je o zagrebačkim manifestacijama riječ, a koju su još naše bake obožavale. U ranijim godinama sve se odvijalo na Gornjem gradu. Tek početkom 90-ih godina manifestacija je prebačena u Boćarski dom. Kako je rasla, tako je tražila i adekvatniji, veći prostor koji je pronašla u Bundeku koji joj je već 15 godina dom.

Foto: Facebook

Učitati još
Zatvori