Počinje Floraart – evo što nas sve čeka na Bundeku
Počinje Floraart – evo što nas sve čeka na Bundeku

Počinje Floraart – evo što
nas sve čeka na Bundeku

Kraj svibnja već je tradicionalno rezerviran za najveću izložbu cvijeća u Hrvatskoj – Floraart. Tako će se i ove godine na zagrebačkom jezeru Bundek tih nekoliko dana okupljati ljubitelji biljaka iz cijele Hrvatske, ali i regije. 58. Međunarodna vrtna izložba Floraart započinje 29. svibnja te će do nedjelje 02. lipnja okupiti više od stotinu domaćih i međunarodnih izlagača biljaka.  

 „Cvijet za bolji svijet“

„Cvijet za bolji svijet“ naziv je ovogodišnje izložbe koju zajedničkim snagama organiziraju Zagrebački holding, podružnica Zrinjevac i Grad Zagreb. U grad tako dolazi više od stotinu izlagača iz Hrvatske, Italije, Slovenije i Nizozemske, koji će tijekom pet dana izložbe predstaviti nove trendove u vrtlarstvu,  uređenju i aranžiranju bilja, uz prigodnu prodaju cvijeća, cvjetnih sadnica i drugih proizvoda. 

Bogat program

Na programu Floraarta su i brojne radionice o uzgoju i njezi bilja. Posjetitelji će od stručnjaka moći dobiti korisne savjete oko njege orhideja i cijepljenja biljaka te sudjelovati na praktičnim radionicama izrade sukulentnog vrta, terarija za biljke i hotela za kukce. Sudjelovanje na radionicama je besplatno. Na Bundeku će i ove godine biti postavljen Floragrad sa zabavnim programom za najmlađe posjetitelje. Na rasporedu su po dvije dječje predstave dnevno koje će izvoditi kazalište Tvornice lutaka te likovne radionice.  

floraart1

Ulaz besplatan

Prvog dana Floraarta, 29. svibnja, održat će se tradicionalno natjecanje Hrvatski kup florista, a dio programa je i Natjecanje učenika srednjih škola u aranžiranju cvijeća. Ulaz na izložbu je besplatan, a detaljan program nalazi se na internetskim stranicama Floraarta i podružnice Zrinjevac. Vidimo se na Bundeku. 

Foto: Instagram, Ivan Marinković

Učitati još
Zatvori