Fini svjetski food blogovi

food-blogovi-1

Hrana kao takva odavno je premašila svoju prvobitnu namjenu. Danas, osim što jedemo kada smo gladni, postoji cijeli koncept uživanja u hrani i društvu. Ljudi sebe nazivaju gurmanima, a jednako su posjećeni restorani s profesionalnim chefovima kao i brojni fast food lokali. I priprema obroka kod kuće više nije ista pa se tako pripremaju jela s drugačijim namirnicama, posebne recepture i kombinacije okusa.

Inspiraciju uvelike tražimo na raznim food blogovima, a u nastavku donosimo neke od nama najdražih koje možda ne pratite.

Smitten Kitchen

smittenkitchen.com

Jedan od najpopularnijih blogova današnjice, koji samo na Instagramu ima preko pola milijuna pratitelja. Recepti su raspoređeni prema namirnicama i vrstama kuhinja pa je snalaženje lako. Od savršenog recepta za omlet, preko sočnih mesnih okruglica sve do čokoladnih i voćnih slastica, ovaj blog nameće nove food trendove. Bonus je i kategorija „Surprise me“ kao najzabavniji način snalaženja po stranici jer vas vodi kroz nasumične recepte i teško je prestati klikati.

Julie’s Kitchen

julieskitchen.me

Ono što je počelo kao objave dnevnih namirnica kvartovskih tržnica preraslo je u popularan blog sa zanimljivim kombinacijama namirnica poput moussea of čokolade i avokada ili puretine marinirane u začinskom bilju s francuskim umakom od luka. Recepti su detaljno objašnjeni i popraćeni fotografijama, što je odlična stvar, pogotovo za kulinarske početnike.

North Wild Kitchen

northwildkitchen.com

Zaljubljenica u hranu i putovanja, Nevada Berg rođena je u SAD-u, no godinama živi i stvara kulinarska umijeća u Norveškoj. Iako relativno novi, njezin blog je proglašen najboljim u 2016. godini prema magazinu Saveur. Recepti su raspoređeni prema godišnjim dobima, idealno za one koji pripremaju jela samo sa sezonskim namirnicama.

Whats Cooking Good Looking

whatscookinggoodlooking.com

Sviđa nam se naziv ovog bloga, a i osoba koja stoji iza njega. Jodi je educirani chef prirodne prehrane koja sve tekstove i fotografije slaže sama. Slažemo se i s njezinim stavom koji kaže da nema sumnje kako postoji poveznica između zdravlja, ljepote, opće dobrobiti i hrane koju jedemo. Njeni recepti obiluju zdravim namirnicama poput maslinovog ulja, kvinoje, kokosa, avokada, a uz to su i jako ukusni. Preporučujemo granola pločice bez pečenja koji smo i sami isprobali!

Hint Of Vanilla

hintofvanillablog.com

Kada profesionalni slastičar odluči podijeliti svoju ljubav prema izradi deserata, rezultat je ovaj preslatki blog. Simpatična Megan iz Kanade na svojim stranicama opisuje kako napraviti savršene kolačiće, torte, popularne macaronse, a nudi i ideje za doručak te recepte s raznim voćem. Blog je također bio finalist u kategoriji slastica 2016. godine u natječaju magazina Saveur. Pregled recepata je jednostavan i precizno kategoriziran pa je snalaženje na stranici pravi užitak.

Tekst: Maja Kos

Foto: Instagram, Pixabay

0