Fine dining u Zagrebu

Fine dining u Zagrebu

noel-11

Noel

Nesvakidašnju izvrsnost u svijetu gastronomije predstavljaju vrhunski restorani namijenjeni takozvanom fine diningu u kojem se umjetnost stvaranja dekadentnih jela spaja s uživanjem u njima u ugodnoj atmosferi stvorenoj unutar predivnog interijera. Takvo gastronomsko iskustvo uvijek je poseban i luksuzan trenutak koji će, uz pomoć jednostavnog pravila prevlasti kvalitete nad kvantitetom, vrhunskih sastojaka i ponekad nezamislivih, ali uvijek fantastičnih i kreativnih kombinacija okusa, mirisa i tekstura probuditi sva vaša osjetila. Prošle godine mala zagrebačka scena vrhunskih restorana živnula je i vratila naviku uživanja u vrhunskoj hrani u živote njegovih stanovnika i, iz godine u godinu, sve brojnijih posjetitelja. U nastavku vam donosimo najbolje restorane u Zagrebu koje zasigurno nećete posjećivati svakodnevno, ali svaki put kad ih posjetite bit će to predivno gastronomsko iskustvo koji će običan dan učiniti posebnim, a već posebnim trenucima u vašem životu dati dašak dekadencije i luksuza.

NOEL (Ulica popa Dukljanina 1)

noel-2

U rujnu prošle godine u ulici popa Dukljanina, dobro znanoj gastro adresi otvoren je novi restoran koji je Zagrebu donio najbolje od moderne gastronomije i autentičan fine dining. Ideja Noel restorana, iza koje se nalaze chef Goran Kočiš i sommelier Ivan Jug, nije nedostižnost već raznolika, vrhunska ponuda u kojoj će svatko pronaći nešto za svoje nepce. Dnevna karta bit će idealna za poslovni ručak, dok večer donosi najbolje što Noelov tim može ponuditi. Spajanjem najkvalitetnijih sastojaka, večer u Noelu donosi tanjur ispunjen vrhunskim delicijama koje možete odabrati sami ili, odabirom degustacijskog menija, sve prepustiti u ruke chefa Kočiša. Najdekadentniji tanjur nalazi se na izdvojenom stolom uz kuhinju, takozvanom chef’s table, gdje će svako jelo biti maštovito iznenađenje.

noel-4

ZINFANDEL’S (Mihanovićeva 1)

Fine dining restorani u Zagrebu

Zinfandel’s

Unutar elegantnog interijera u arc deco stilu jednog od najljepših zagrebačkih arhitektonskih zdanja, hotela Esplanade, smjestio se vrhunski restoran Zinfandel’s. Nakon nekoliko stranih chefova, mlada Ana Grgić preuzela je glavnu ulogu u Zinfandelsovoj kuhinji i njegov menu pretvorila u inovativan, kreativan i zanimljiv spoj tradicionalne hrvatske kuhinje i najboljim od onih svjetskih.

Fine dining restorani u Zagrebu

Zindandel’s

DUBRAVKIN PUT (Dubravkin put 2)

dubravkinput-velika2

Dubravkin put restoran je s dugom tradicijom koji će mnogi istaknuti kao restoran s vrhunskom ponudom morske hrane. Ipak, u posljednjih nekoliko godina koliko se na čelu kulinarskog tima nalazi chef Priska Thuring, Dubravkin put nadišao je okvire restorana morske hrane i pretvorio se u prvoklasni restoran čija je ponuda ispunjena uzbudljivim jelima koja spajaju najbolje lokalne sastojke s daškom svjetske gastronomije.

Fine dining restorani u Zagrebu

Dubravkin put

BISTRO APETIT (Jurjevska 65a)

Fine dining restorani u Zagrebu

Bistro Apetit

Strast i ljubav prema kreiranju uvijek kreativnih, uvijek posebnih i uvijek ukusnih jela chefa Toma Gretića, Bistro Apetit istaknula je na kulinarskoj sceni i zasluženo mu donijela titulu jednog od najboljih hrvatskih restorana. U ambijentu koji odiše elegancijom i jednostavnošću, spoj kulinarske izvrsnosti i enološke superiornosti priuštit će vam nezaboravan gastronomski doživljaj.

Fine dining restorani u Zagrebu

Bistro Apetit

BARBIERI’S

barbieris

Do kraja siječnja na kulinarskoj karti Zagreba, u Kaptol Centru na mjestu nekadašnjeg Takenoka, osvanut će novo uzbudljivo gastronomsko mjesto. Poznati chef Andrej Barbieri zajedno sa svojim bratićem Franom Barbierijem, otvorit će restoran Barbieri’s, o kojem već bruji gastro svijet. Iako je menu koji će Barbieri’s ponuditi svojim gostima još uvijek nepoznat, obzirom na dosadašnju izvrsnost chefa Barbierija i njegovog mjesta u elitnom klubu vodećih hrvatskih chefova, novi restoran zasigurno će postati novo i uzbudljivo it mjesto zagrebačke i hrvatske gastro scene.

Tekst: Ela Jarni

Foto: Bistro Apetit Facebook, Dubravkin put, Rajna Raguž (RRVizual), Sanja Jagatić, Zinfandel’s

Učitati još
Zatvori