Pogledajte sjane snimke iz zraka pješčanih kreacija nastalih na Rabu
Pogledajte sjane snimke iz zraka pješčanih kreacija nastalih na Rabu

Pogledajte sjane snimke iz zraka
pješčanih kreacija nastalih na Rabu

Na Rajskoj plaži u Loparu na otoku Rabu završeno je 12. izdanje Festivala skulptura u pijesku. Spektakularne kreacije od loparskog pijeska i vode kreirali su umjetnici iz Hrvatske i inozemstva, a pobjedu je odnijela skulptura Kraken koju su zajednički oblikovali umjetnici Valentina Rašan i Maksimilijan Vučinović.

Drugo mjesto pripalo je skulpturi Bepo Roberte Mikelić i Noe Ružića-Stasiowa, dok je broncu zavrijedila Sirena Augusta Popijača.

Osim natjecanja u izradi skulptura, Festival je obilježilo i natjecanje u stvaranju najljepše fotografije skulptura. Među nagrađenim autorima fotografija prvo je mjesto zauzela Marija Kordić s fotografijom Sandy Octopuss, drugo mjesto s fotografijom Work in progress osvojio je Dražen Kasprek, a treći je bio Franko Benić s fotografijom Little Helpers.

Prekrasne skulpture s Rajske plaže i ovoga puta oduševile su sve prisutne, dok su svi ostali mogli uživati u predivnim snimkama iz zraka koje su pokazale grandioznost morskih čudovišta napravljenih od pijeska.

“Umjetnici nisu imali nimalo lagan zadatak, ali su nas oduševili svojim pješčanim kreacijama koje su za sve okupljene bile prava atrakcija. Radi se o doista vrijednoj umjetničkoj, ali i turističkoj manifestaciji koja predstavlja sjajnu promociju Lopara kao poželjne jadranske destinacije. Festival skulptura u pijesku jedno je od glavnih događanja koje privlači veliki broj ljudi u Lopar i koji ovdje ostaju uživati i nakon što Festival završi”, poručio je zamjenik direktora Turističke zajednice Općine Lopar Ivan Pičuljan.

Otok Rab idealna je destinacija za održavanje ovog popularnog festivala, zbog toga što se na njemu nalazi čak 30 pješčanih plaža. Idejni začetnik ove jedinstvene manifestacije, koja se tradicionalno održava od 2012. godine, je akademski slikar i profesor Zlatko Kauzlarić Atač, dok je umjetnička voditeljica festivala akademska kiparica Paula Banić.

Nakon Festivala skulptura u pijesku, u Loparu se održava još pregršt događaja i manifestacija s bogatim i zabavnim programima, kao što su Ribarske fešte, Paradise Kids Festival te Loparska noć. Ove manifestacije predstavljaju atraktivan sadržaj za lokalno stanovništvo, ali i sve turiste u Loparu i na otoku Rabu. Više informacija o dvanaestom izdanju Festivala skulptura u pijesku moguće je pronaći na službenoj stranici Turističke zajednice Općine Lopar.

Foto: Turistička zajednica Općine Lopar

Učitati još
Zatvori