Facebook zna kako preboljeti prekid

Niti jedan prekid veze nije lagan ili jednostavan, pogotovo u situacijama kada s prijateljima na Facebooku dijelite sve detalje iz svog života, pa tako i onog ljubavnog. Kao da promjena statusa iz ‘In a relationship’ u ‘Single’ nije dovoljna, u stopu vas nakon toga prate i novosti iz života vašeg sada već bivšeg. Svima koji su pretrpili ‘ljubavni brodolom’, Facebook je odlučio olakšati prekid svojom novom opcijom, uz koju korisnici mogu regulirati vidljivost objava bivših partnera na News Feedu.

Facebook prekid
Do sada, izbjegavanje informacija o bivšim ljubavima značilo je da ih morate blokirati ili u potpunosti izbrisati s Facebooka, no s novim setom alata koje Facebook priprema, korisnici će moći odrediti u kojoj mjeri će im postovi o bivšima biti vidljivi, ali i koliko će postovi iz nekih prošlih, zajedničkih i sretnijih vremena biti vidljivi njihovim prijateljima.

Facebook prekid4
U skladu s novom strategijom, nakon što prekinete vezu na Facebooku, ova društvena platforma predložit će da vam postovi bivšeg više ne budu vidljivi na News Feedu, da bivši partner također ne može vidjeti vaše fotografije, videe i statuse, da odredite tko od prijatelja može vidjeti objave iz vaših sretnijih vremena, te da se možete odznačiti s fotografija i objava na kojima ste s bivšim partnerom. Facebook danas počinje testirati ovaj alat u SAD-u, a on bi uskoro mogao zaživjeti i u Hrvatskoj.

Foto: Facebook

0