Europa Donna Hrvatska obilježila 22. Dan narcisa

Europa Donna Hrvatska
obilježila 22. Dan narcisa

dan-narcisa-1

22. Dan narcisa

Prva proljetna subota na Trgu bana Josipa Jelačića protekla je u znaku borbe protiv raka dojke, a obilježavanje 22. Dana narcisa započelo je u Klinici za tumore gdje je predsjednica Europa Donna Hrvatske doc. dr. sc. Vesna Ramljak dočekala državne dužnosnike, a potom su zajednički posjetili žene oboljele od raka dojke i poklonili im simbol ovog dana – cvijet narcise. Europa Donna Hrvatska je i prošle godine organizirala posjet oboljelim ženama jer je ovaj dan posvećen upravo njima i njihovoj hrabroj borbi.

“Dan narcisa samo je jedan dan u godini kada se jako naglašeno govori o raku dojke, no važno je svakodnevno raditi na edukaciji žena i osvješćivati ih o važnosti redovitih pregleda. Rak nažalost nije nešto što možemo spriječiti ili prevenirati, ali možemo ga na vrijeme otkriti i tada je on u velikom broju slučajeva izlječiv. Upravo je zato izuzetno važno kontinuirano i opetovano govoriti o važnosti pregleda koji imaju veliku ulogu u očuvanju zdravlja i života.” – izjavila je doc.dr.sc. Vesna Ramljak, prim. dr. med., predsjednica udruge Europa Donna Hrvatska, koja se prije nekoliko godina i sama borila s rakom dojke.

Europa_donna_1

Središnji događaj odvio se na Trgu bana Jelačića

Događaj se nastavio na Trgu bana Josipa Jelačića gdje su Grad Zagreb, Hrvatska liga protiv raka i Europa Donna Hrvatska zajednički obilježili Dan narcisa, a građani su uz podjelu edukativnih letaka imali prilike dobiti savjete stručnjaka o prevenciji najčešće zloćudne bolesti žena te humanitarnim prilogom za cvijet narcise pomoći onima koji se bore s ovom opakom bolešću.

Nastavni zavod za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar” na trgu je postavio i mobilni mamograf u kojem su žene od 40 do 49 godina te one starije od 70 imale jedinstvenu priliku obaviti mamografiju bez uputnice i plaćanja pregleda.

 

Učitati još
Zatvori