Zašto svi imaju grm eukaliptusa u kupaonici?

Zašto svi imaju grm
eukaliptusa u kupaonici?

Eukaliptus je zimzeleno drvo, porijeklom iz Australije, a danas je rasprostranjeno diljem svijeta. Popularnost je stekao prvenstveno zbog svojih brojnih ljekovitih svojstava, no često ga viđamo i kako u prekrasnim grmovima i vazama krasi domove. Od lijekova pa do aromaterapije, danas se koristi u razne svrhe, no u posljednje vrijeme mogli ste čuti i kako je popularno stavljati u ga kupaonice, odnosno tuš kabine. Viseći eukaliptus kupaonicama daje dojam pravog, intimnog spa prostora, a u nastavku donosimo razloge zbog kojih je ovaj hit zapravo jako koristan, ljekovit i zanimljiv.

Benefiti eukaliptusa

Grančice eukaliptusa potrebno je svezati i objesiti u tuš kabinu, poželjno odmah pored glave tuša. Topla para iz vode kojom se tuširamo pomaže u maksimalnom oslobađanju ljekovitih ulja i svojstava iz eukaliptusa. On tako pomaže pri disanju, ublažava začepljenje nosa i glavobolje izazvane sinusima, a navodno ublažava i simptome astme. Kombinacija pare i biljnih ulja ublažava dišne i respiratorne upale, ima antiupalna svojstva, pa će vam brzo pomoći da se osjećate bolje.

Eukaliptus također pomaže u rješavanju stresa. Njegov nježan miris i toplina tuša donose spokoj i mir, imaju umirujuć efekt i pružaju osjećaj kao da ste u privatnoj spa oazi. Pomoći će opustiti vas i rješiti svakodnevnog stresa.

Još neke od najvažnijih dobrobiti eukaliptusa su da ublažava glavobolje i bolove u mišićima, povećava protok krvi, snižava krvni tlak i ima odličan učinak na energiju. Eukaliptusovo ulje pomaže u poboljšanju koncentracije i fokusa.

Kako koristiti eukaliptus?

U tuš možete staviti svježi ili sušen eukaliptus, oba djeluju. Najbolje je lagano zavezati grane i postaviti ih pored glave tuša, no paziti da vruća voda ipak ne pada direktno preko njih. Eukaliptus je izdržljiva biljka, a uvjeti u kupaonici mu odgovaraju, pa u dobrom stanju može izdržati i mjesec dana. Naravno, ako ranije uočite da je počeo neobično mirisati ili da se “potrošio”, zamijenite ga novim granama.

Ovo je najjednostavniji način da u svakodnevicu unesete aromaterapiju, pretvorite vlastiti prostor u malu ljekovitu oazu, a naravno, eukaliptus će učiniti cijelu kupaonicu mirisnom i pritom izgledati prekrasno.

Učitati još
Zatvori