Journal Pets: Emmett i Jez najslađi su životinjski prijatelji

Zašto životinje uopće stvaraju prijateljstva? Pa neki od njih, poput lavova, pasa i slonova, poznati su po tome što formiraju snažne društvene veze ili čak mreže u divljini. U nedostatku prinova ili čopora, zapravo skroz ima smisla to da potraže druge prijatelje životinje izvan svoje vrste, a to su napravili i Emmett i Jez.

Bez obzira na razlog, neobična prijateljstva poput ovog pokazuju da su životinje mnogo emocionalno složenije nego što mnogi od nas vjeruju. Ma koliko bile složene, ovakvih slatkih priča nam nikada neće biti dosta. Životinjska prijateljstva nikoga ne mogu ostaviti ravnodušnim.

Neobični najbolji prijatelji

Emmett i Jez možda su pomalo neobični prijatelji, ali usprkos tome su si najbolji. Imaju toliko zajedničkog! Oboje su teški samo jedan kilogram i oboje vole da ih se češka po trbuščićima. Također, vole se igrati s igračkama i spavati na velikom ružičastom jastuku kraj prozora. Oboje su prošli kroz tragediju gubitka svojih obitelji, ali imali su i malo sreće što ih je oboje udomila nova obitelj. Sada mogu uživati u neograničenim količinama ljubavi i sigurnosti.

Foto: Instagram

1