Uspjeli smo! Ema Donev ide u finale prestižnog natjecanja mladih znanstvenika
Uspjeli smo! Ema Donev ide u finale prestižnog natjecanja mladih znanstvenika

Uspjeli smo! Ema Donev ide u finale
prestižnog natjecanja mladih znanstvenika

Stigli su službeni rezultati glasanja za ulazak u finale globalnog natjecanja mladih znanstvenika Breakthrough Junior Challenge. S ponosom objavljujemo kako je 14-godišnja Ema Donev  prikupila najviše lajkova i osigurala direktan plasman u finale!

Dramatična završnica između naše Eme Donev i Abela Dagnea iz Amerike završila je Eminim vodstvom u broju lajkova. Hrvatska je za Emu osigurala 156.100 ukupnih lajkova na YouTube i Facebook videima, dok je njezin glavni konkurent skupio ukupno 151.900. Sve to ne bi bilo moguće bez velike podrške javnosti – Hrvatska je još jednom dokazala da ne postoji nemoguće kada se ujedini oko istog cilja.

Ema je od srca zahvalila svima onima koji su je poduprli u njezinom putu ka tome da postane astrofizičarka.

No, natjecanje još nije gotovo. Ema je prvi potvrđeni finalist u TOP 5, dok će se ostalih 15 kandidata boriti za preostala četiri mjesta ocjenom stručnog žirija. Pobjednika odabire stručni žiri u kojem sjedi 14 vrhunskih stručnjaka iz NASA-e, International Space Universityja, kao i Harvarda, Berkeleyja, te druga cijenjena imena svjetske znanosti.

Ako pobijedi, Ema će osvojiti stipendiju za željeni fakultet u iznosu 250.000 dolara, kao i renovaciju škole koju pohađa u vrijednosti 100.000 dolara. Također, moći će odabrati i i učitelja/icu koji ju je inspirirao da zavoli znanost, a on/ona će biti nagrađen s čak 50.000 dolara.

Foto: PR

Učitati još
Zatvori