Elegantan i profinjen hotel u Splitu kao stvoren za odmor iz snova

Elegantan i profinjen hotel u Splitu kao
stvoren za odmor iz snova

Ora 8

Po mnogima najlipši grad na svitu, Split, mjesto je koje nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Kao jedna od omiljenih europskih destinacija za ljetovanje, predstavlja idealnu kombinaciju bogate kulturne i povijesne baštine, prelijepih prirodnih ljepota, ležerne i opuštene atmosfere i životnog mota njegovih stanovnika joie de vivre.

Novi hotel u Splitu

Turistička ponuda grada u posljednjih nekoliko godina naprosto je procvjetala, zahvaljujući čemu Split proživljava ponovnu renesansu. Novi, sjajni restorani, barovi, klubovi i hoteli niču na svakom koraku, a posljednji u nizu otvorio je svoja vrata pred nekoliko tjedana. Radi se o nadasve elegantnom i profinjenom hotelu s 4 zvjezdice zanimljivog naziva – Ora. Riječ Ora prevedena na talijanski jezik označava vrijeme, stoga se, u tom duhu, zanimljivi satovi različitih stilova provlače kroz cjelokupan prostor, od recepcije preko hodnika do soba. Dizajn interijera nosi potpis renomiranog arhitekta Antuna Šverka, iz ateljea Šverko i Šverko, koji je uspješno ostvario zamišljenu viziju vlasnika, stvorivši tako ugodan, topao i jednostavan, a opet iznimno moderan i pročišćen prostor, u kojem će se svaki gost osjećati kao kod kuće. U interijeru prevladavaju geometrijski oblici, pomalo eklektičan dizajn, efektni uzorci i upadljive boje, od kojih se najviše ističe interesantna kombinacija žarko žute i smirujuće sive boje. Sofisticiranosti i izuzetnoj skladnosti prostora pridonosi opuštajuća rasvjeta, sofisticiran dizajn, prirodni materijali korišteni u uređenju, od kojih se posebice izdvaja visokokvalitetno drvo te izuzetna posvećenost detaljima.

Ora 9

Ora 10

Što hotel Ora nudi gostima?

Gostima su na raspolaganju 24 prostrane i luksuzno uređene dvokrevetne sobe, opremljene u skladu s najnovijim suvremenim trendovima i potrebama gostiju. Hotel je zamišljen i kao baza za goste koji poslovno dolaze u Split, stoga je za potrebe poslovnih sastanaka, konferencija, seminara te ostalih sličnih manifestacija osigurana konferencijska dvorana, s kapacitetom do 50 osoba. Od dodatnog sadržaja izdvaja se još fitness dvorana, gdje u klimatiziranom ambijentu opremljenim suvremenim spravama za tjelovježbu i audio vizualnom opremom, gosti mogu provesti svoje slobodno vrijeme.

Luksuznim poslovnim hotelima poput ovog, sam grad Split širi svoju turističku ponudu novim konceptom o kojem ćemo zasigurno uskoro sve više slušati. Radi se o tzv. hollyworku, novom zanimljivom spoju rada i odmora, koji cilja na krilaticu work hard, enjoy hard za mlade profesionalce koji istinski uživaju u tome što rade, no uz posao traže i druge užitke.

Ora 11

Ora 7

Tijekom pred i post sezone, hotel Ora je tako savršen izbor za sve one koji poslovno dolaze u Split, dok je tijekom ljetnih mjeseci izvrstan odabir za turističke dolaske, bilo individualne ili pak grupne, s obzirom da je u neposrednoj blizini omiljene plaže Žnjan, prelijepe pripadajuće šetnice, kao i popularnih shopping centara. Također, smješten je tek 2 kilometra od centra, idealno za sve one koji žele izbjeći gradsku gužvu, a opet biti dovoljno blizu samog centra Splita, kako bi nesmetano uživali u svim njegovim povijesnim i kulturnim znamenitostima. Adresa hotela je Poljička cesta 26E.

Ora 6

Ora 3

Ora 2

Ora 1

Ora 5

Ora 4

Ora 13

Ora 14

Ora 15

Ora 12

Foto: Ivan Ivanišević

Učitati još
Zatvori