Što donose ovogodišnja zagrebačka Dvorišta? Znamo sve lokacije!

Što donose ovogodišnja zagrebačka
Dvorišta? Znamo sve lokacije!

Palača Erdody-Drašković

Ljeto je stiglo u Zagreb! I dok su mnogi već spakirali svoje kofere i odmor od užurbane svakodnevice i gradske vreve potražili na obali mora, Zagreb je za sve one koji će se zadržati u gradu i tijekom ljetnih dana pripremio pregršt odličnih događanja koji će ljeto u Zagrebu učiniti uzbudljivim i nezaboravnim. Nakon ZG Classica koji su se vratili na Trg kralja Tomislava i na jednoj od omiljenih zagrebačkih zelenih oaza okupili tisuće gledatelja koji su već imali priliku uživati u operi, baletu i mjuziklu, uskoro se vraćaju i omiljena Dvorišta / The Courtyards koja će nam još jednom, petu godinu zaredom, otkriti najljepša zagrebačka dvorišta.

SVE LOKACIJE ZAGREBAČKIH DVORIŠTA

Privatno dvorište obitelji Milovac

I ove godine srpanj u Zagrebu je rezerviran za otkrivanje skrivenih dvorišta na zagrebačkom Gornjem gradu – od 13. do 22. srpnja moći ćete se zakačiti na Dvorišta. Nakon četiri uspješne godine, Dvorišta se ove godine vraćaju na dobre stare lokacije, ali i donose dvije nove lokacije na kojima ćemo zasigurno otkriti nešto novo i pronaći nove ljetne oaze za uživanje.

Ono što svi obožavatelji omiljene ljetne manifestacije s nestrpljenjem iščekuju su nove lokacije. Ove godine Dvorišta nas po prvi put vode u dvorište vile Ehrlich-Marić, zgradi Hrvatskog muzeja arhitekture HAZU u Ulici Ivana Gorana Kovačića 37 i dvorište Gimnazije Tituš Brezovački na adresi Habdelićeva 2.

Privatno dvorište u Radićevoj ulici

I ove godine vraćamo se u dobro poznata dvorišta zagrebačkih palača – palaču Škrlec-Balbi u Demetrovoj, palaču Erdödy-Drašković u Opatičkoj i palača Gvozdanović u Visokoj ulici. Svoja vrata za sve posjetitelje otvorit će i dva privatna dvorišta –  dvorište obitelji Milovac koje je dio ovog posebnog događaja od samog početka i kojem se svake godine iznova veselimo te dvorište u Radićevoj 54 koje se prošle godine pridružilo projektu i odmah oduševilo publiku. Uz odličnu glazbu i gastronomske poslastice, ove nas godine na Dvorištima očekuje i doza kulture koju donosi novi kulturni program.

Cijeli program uskoro ćete moći pronaći na službenoj i Facebook stranici.

Foto: Lice grada

Učitati još
Zatvori