Dva vrhunska chefa u Sherry’s dvoboju

Na drugoj u seriji bitaka hrvatskih Chefova koje se održavaju u bistrou Sherry’s Wines & Bites, borili su se sinoć Marko Alilović, koji je na mjesto novog glavnog chefa Sherry’sa u Zagreb stigao iz uglednog Boškinca na Pagu i Ante Udovičić, glavni chef splitskog restorana Paradigma koja ove srijede otvara svoju pop-up verziju u Zagrebu u Vlaškoj ulici.

sherrysbattle11

Ante Udovičić i Marko Alilović

Za ovu dvojicu mladih chefova koji su se školovali po slavnim svjetskim kulinarskim institutima (Le Cordon Bleu, Paul Bocuse), mnogi tvrde da su među najtalentiranijim u Hrvatskoj što su u Sherry’su i potvrdili. Njihova su jela okusno duboko promišljena, a tehnički zahtjevna i sofisticirana. Evidentno različiti u stilu i izričaju, ova dvachefa ostavljaju svoje misli, ljubav i dušu na svojim tanjurima, oku i nepcu neodoljivima.

sherrysbattle6

Marko: pjena od bjelanjaka s divljim timjanom, hollandaise potočarka, svinjska mast s koprom

Nakon što su obavili šoping na Dolcu gdje je Marko kao Chef izazivač odabrao glavne sastojke za 4 jela s kojima se morao ‘snaći’ i Ante, slijedila je intenzivna priprema i kuhanje. Glavni sastojci koje je Marko odabrao za 4 jela bili su jaje, teleće brizle, carsko meso i mak.

sherrysbattle7

Ante: dehidrirani vacherin, ragu od šumskih gljiva, sifon hollandaisse

Ukupna pobjeda na samom kraju pripala je ipak izazivaču Marku čiji su elegantni i sofisticirani okusi koje sljubljuje u svojim jelima za nijansu više pridobili goste Sherry’sa. Oduševite se fotografijama i sljedeći put ne propustite Battle of the Chefs u Sherry’s Wines & Bites.

sherrysbattle3

Marko: teleća brizla s glaziranim keljom i mrkvom, teleći jus

sherrysbattle5

Ante: panna cotta od poriluka, hrskavi juliene od poriluka, coulis od cikle, sous vide brizle

sherrysbattle8

Marko: sous vide svinjska potrbušina, krema od krumpira s vanilijom, crumble od pileće kožice s ljutom paprikom, svinjski jus

sherrysbattle4

Ante: sous vide 18h svinjska potrbušina, topla krema od krvavice, fluid gel od ljubičastog kupusa, coulis od žute paprike, demi-glace 48h, dehidrirana koža

sherrysbattle2

Marko: krema od maka, jabuke u karamelu, lisnato tijesto

sherrysbattle1

Ante: ganache od maka, čoko crumble, domaći sorbetto od divljeg šipka, tuile od karamele i kakaa

Foto: Jurica Kos
D.Č.

0