Dušan Petrović otkrio je svojih 7 najdražih mjesta na Jadranu na koja se uvijek vraća
Dušan Petrović otkrio je svojih 7 najdražih mjesta na Jadranu na koja se uvijek vraća

Dušan Petrović otkrio je svojih 7 najdražih mjesta na Jadranu na koja se uvijek vraća

Fotograf i influencer Dušan Petrović proveo je nešto više od mjesec dana na obali Jadranskog mora. Kako kaže, bio mu je prijeko potreban odmor i odlučio je odvojiti se od posla i klijenata i pružiti sebi mjesec dana potpunog užitka. Pola vremena proveo je u Crnoj Gori, a pola u Hrvatskoj tako da će izbor njegovih omiljenih mjesta biti poprilično šarolik i dinamičan, baš kao i njegov odmor.

Pored prelijepih destinacija bio je okružen super ljudima tako da se nadamo da će ovo ljeto za njega biti ljeto novih prijateljstava i ljubavi. U nastavku teksta pogledajte 7 mjesta na Jadranskoj obali koja su ukrala njegovo srce:

#1 GODO SLADOLED (Portonovi)

Budva, Podgorica i Portonovi su mjesta na crnogorskom primorju gjde možete naći fenomenalan Godo sladoled. Ovaj koncept osnovan je 2018. godine, a zapravo je fuzija slastičarnice, kafića i mjesta gdje možete pronaći dobar doručak. Ideja iza ovog koncepta je bila da se posjetiteljima pruži osjećaj zadovoljstva i vrhunske usluge pri samom dolasku u lokal i da se taj isti lokal napusti s lijepim uspomenama. Ako se nađete u nekom od ova tri grada, nemojte propustiti probati ovaj, prema Dušanovom mišljenju, preukusan sladoled.

#2 FRUTARIJA (Otok Vis)

Frutarija je mjesto gdje možete doći na zdrav doručak s pogledom na more, koktele kao i neko ozbiljnije jelo u vidu ručka ili večere. Produžetak terase prostire se na sam mol pored mora na kojem se možete odmoriti i sjesti na dugačke klupe s udobnim jastucima. Na ovom mjestu možete uživati od jutra do mraka, a lokal je veliki i prima dosta gostiju pa samim tim možete povesti cijelu ekipu sa sobom!

#3 RESTORAN DUBRAVKA (Dubrovnik)

Sa zapadne strane ulaska u Stari grad, na unikatnoj lokaciji koja pruža prelijep pogled nalazi se restoran Dubravka. Ovaj restoran službeno postoji još od davne 1836. godine, a pored zadivljujuće lokacije pruža harmoniju i jednostavnost mediteranske kuhinje aktualne na Jadranskoj obali. Ako želite uživati u romantičnoj večeri pored mora, rezervirajte na vrijeme jer će u sezoni biti teško ući na ovakvo mjesto bez rezervacije.

#4 COFFEE & CAKE (Zadar)

Ponovo vas vodimo na zdrav doručak (izgleda da je to Dušanu najbitnije na putovanjima), ali ovaj put u srce Zadra. Njihov specijalitet su zobene žitarice s voćem i jogurtom, a u ponudi imaju i omlet, kao i avokado tost. Cozy, ušuškan lokal, Coffee & Cake idealan je za  jutra kada želite popiti svoju prvu kavu na lijepom mjestu i imate ugođaj gradske atmosfere.

#5 BOKAMORRA (Split)

Konačno, na listi se našao i jedan koktel bar! Ovaj urbani lokal koji se nalazi u Splitu ima odličnu pizzu i veliki izbor koktela. Za sexy atmosferu u večernjim satima zadužen je in house DJ tako da na ovo mjesto možete, pored ručka, doći i u noćni izlazak. Pizza se radi u peći na drva tako da smo sigurni da ovo jelo nije bez razloga specijalitet kuće. Ako ste ljubitelj dobre atmosfere, a nađete se u Splitu, nemojte zaobići Bokamorra bar.

#6 OAK BERRY (Split)

Oak Berry je Açai & smoothie bar, a osim u Splitu postoji i na još jednoj lokaciji – u Zagrebu. Pogađate, i ovdje je hrana vrlo zdrava, a rade i dostavu u vaše smještaje, urede, kao i na samu plažu. Açai bobice prepune su zdravih sastojaka, a svaka porcija je dopunjena svježim sezonskim voćem. Također, većina obroka u ovom lokalu je veganska što i nije baš čest slučaj u lokalima na Jadranskoj obali.

#7 ONE DAY CHARTER 

Ova agencija za iznajmljivanje katamarana napravila je odličan posao u Crnoj Gori jer sada s društvom možete unajmiti brod na dan (ili više, ako ste za avanturu tog tipa). Usidreni su na plaži Movida, a Dušanu je ovo bio dom tijekom skoro cijelog boravka na primorju. Ako želite iskusiti ljetovanje na pučini, a ne na obali, One Day Charter je prava adresa za vas.

Članak je preuzet sa Journal.rs

 

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori