Kolovoz u Dubrovniku je zapravo odlična ideja

Kolovoz u Dubrovniku je
zapravo odlična ideja

Iako se Dubrovnik najviše povezuje uz luksuzno ljetovanje, ljeto u Dubrovniku prava je meka za sve željne dobre doze kulture i umjetnosti. Brojni koncerti, izložbe, kazališne predstave te revitalizacija kina ono su što također čini Dubrovnik jednim posebnim urbanim mjestom na kulturnoj karti Hrvatske.

Što vas sve čeka u Dubrovniku tijekom kolovoza i na koji koncert vas vodimo saznat ćete u nastavku teksta…

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY: MALI PRINC

Mali princ postao je mitsko djelo svjetske literature prema kojem su nastali desetci filmskih, kazališnih i glazbenih adaptacija. Priča o dječaku koji dolazi s dalekog asteroida, putuje svemirom i luta pustinjom kako bi pronašao – da se poslužimo riječima Diogena iz Sinope – čovjeka, ujedno je i priča koja nas podsjeća kako gledati svijet dječjim očima.

Čarolija je, u slučaju ove izvedbe, glazba, pomoću koje se Knežev dvor pretvora i u svemir i u pustinju i pokušat će se u djeci probuditi upravo ono što i samo djelo pokušava – da vide i ono čega nema, ono što je samo naznačeno, da vježbaju svoju maštu. Ivan Josip Skender će, prema dramaturškom i režijskom konceptu Hrvoja Korbara, skladati glazbenu suitu koju će izvesti sastav od desetero dubrovačkih instrumentalista.

Mali princ

Ansambl predstave čine Livio Badurina (Pilot/Odrasli ljudi), Rok Juričić (Mali princ) i Marija Kuhar Šoša (Ruža/Lisica/Zmija). Scenografiju i kostimografiju potpisuje Zdravka Ivandija Kirigin. Raspored izvedbi kroz mjesec možete saznati ovdje, a sve se odvija u prekrasnom ambijentu Kneževa dvora.

Ljeto u Valamaru

LJETO U VALAMARU

Babin kuk i ove godine do 13. rujna postaje centar zbivanja uz najzabavniji i najsadržajniji festival u Dubrovniku – Ljeto u Valamaru.

Prošle godine više od 20.000 posjetitelja uživalo je u 90 dana festivala, 40 sati dobre glazbe i 37 raznih događanja za sve uzraste. Za sve one koji žele isprobati drugačiju vrstu ljetnih doživljaja, Valamar je i ove godine pripremio pregršt raznih događanja na jednoj od najljepših lokacija u Dubrovniku.

Veliki i mali filmoljupci moći će i ove godine uživati u projekcijama filmova raznih žanrova pod zvjezdanim nebom Babinog kuka, a svi oni željni smijeha u nastupima vodećih hrvatskih stand up komičara.

Hladno pivo

NAJBOLJI KONCERTNI PROGRAM OVOG LJETA U SOLITUDU

U sklopu Rock’n’Valamara (17. kolovoza) Hladno Pivo će svim posjetiteljima pokazati da „nije sve tako sivo“, a istu večer nastupati će i riječka rock senzacija – Jonathan, iskusna rock petorka za koju je došlo vrijeme da je i Dubrovnik upozna jer Jonathan uvijek, ali baš uvijek dobro iznenadi.

Dva tjedna poslije, 30. kolovoza, održati će se Rap’n’Valamar, jednodnevni festival posvećen rap glazbi na kojemu će sve ljubitelje ove glazbe rasplesati višestruki dobitnici nagrade Porin TBF i reper koji uvijek kaže „ne može“ Vojko V.

Velika završnica Ljeta u Valamaru održati će se 13. rujna uz spektakularni koncert Parnog valjka s kojim će svi morati „uhvatiti ritam“.

Morcheeba

MORCHEEBA

Ove nas godine očekuje i koncert koji će zasigurno obilježiti vruće dubrovačko ljeto, prvo strano ime na Ljetu u Valamaru – Morcheeba, koji će svoje najveće hitove izvesti 10. kolovoza, dok će ju publici svojim nastupom najaviti Irena Žilić. Ulaznice za koncert dostupne su u svim Valamarovim hotelima u Dubrovniku i kampu Solitudo te online putem Valamarove stranice Valamar Experience Concierge, a sve novosti možete pratiti putem Facebook stranice i Instagram profila. Novost za sve ljubitelje ovog jedinstvenog glazbenog izričaja je ta da se ulaznice od sada mogu kupiti i putem web stranice https://www.ulaznice.hr/web/.

Ovim putem možete osvojiti dvije ulaznice za koncert Morcheebe na Ljetu u Valamaru ako pošaljete svoje ime i prezime te adresu na ifeellucky@journal.hr s predmetom e-maila “MORCHEEBA” do 06. kolovoza u 8 ujutro kada objavljujemo sretne dobitnike.

Čestitamo Elmi Krasny!

The Beatles

ZABAVA JE I NA MALOM STRADUNU

Beatles tribute bend (24. kolovoza) rasplesti će sve velike i male posjetitelje legendarnim hitovima glazbenih nota 60-tih i 70-tih, a među ostalim tribute nastupima čuti će se i glazba koja je uvijek bila ispred svog vremena. Svi željni smijeha i najboljih „fora“ moći će uživati u nastupima stand up komičara koji će se održati 31. kolovoza u sklopu Ljeta u Valamaru na Trgu od fontane na Babinom kuku.

KINO MEDITERAN U DUBROVNIKU

U suradnji s Kinematografima Dubrovnik filmovi iz Kino Mediteran sezone 2019. stižu u prekrasni ambijent Ljetnog kina Slavica!

Sve detalje o filmovima, kratke sadržaje, trailere, dane i sate prikazivanja potražite na stranici kinematografi.org.

RASPORED PROJEKCIJA:

04.08. 
ČUDO SARGAŠKOG MORA / MIRACLE OF THE SARGASSO SEA
Syllas Tyoumerkas, Grčka, 2019., 121′ Drama

08.08. 
OPTUŽENA / ACCUSED
Gonzalo Tobal, Argentina, Meksiko, 2018. 107′, Triler

11.08. 
ONA KOJU ZAMIŠLJAŠ / WHO YOU THINK I AM
Safy Nebbou, Francuska, 2018., 103′, Triler, drama

15.08. 
ZANESENI / SWOON
Marlind & Stein, Švedska, 2019., 100’, Magična romansa

19.08. 
SITNE RIBE / PIRANHAS
Claudio Giovannesi, Italija, 2019., 110′, Drama

22.08. 
KOKO-DI KOKO-DA
Johannes Nyholm, Švedska, 2019., 86′, Drama

Balkanski špijun

BALKANSKI ŠPIJUN

Legendarno djelo Dušana Kovačevića Balkanski špijun u režiji Tatjane Mandić Rigоnat te u izvedbi Narodnog pozorišta u Beogradu gostovat će u kolovozu na 70. Dubrovačkim ljetnim igrama, a zbog velikog interesa festivalske publike, uz prvotno planiranu jednu izvedbu, dodana je i druga odmah večer iza, pa će tako park Gradac biti pozornica Balkanskom špijunu 16. i 17. kolovoza.

Više informacija o predstavi i ulaznicama možete saznati ovdje.

Ivo Pogorelić

IVO POGORELICH | PIANO RECITAL AT RECTOR’S PALACE

Sada već tradicionalan nastup u Dubrovniku izvest će znameniti pijanist Ivo Pogorelić. 18. kolovoza, u prekrasnom ambijentu Rektorove palače, od 21:30 moći ćete uživati u njegovoj izvedbi djela Johanna Sebastiana Bacha, Ludwiga van Beethovena, Frédérica Chopina i Mauricea Ravela.

Ovim putem možete osvojiti dvije ulaznice za koncert Morcheebe na Ljetu u Valamaru ako pošaljete svoje ime i prezime te adresu na ifeellucky@journal.hr s predmetom e-maila “MORCHEEBA” do 06. kolovoza u 8 ujutro kada objavljujemo sretne dobitnike.

Foto: promo, Lice grada (Mali princ)

Učitati još
Zatvori