Društvo Petrol jamči usklađivanje poslovnog i privatnog života

Petrol

 

Petrol je postao poslodavac koji s ponosom nosi slogan „Obitelji naklonjeno društvo“. Institut Ekvilib dodijelio je certifikat kojim potvrđuje da društvo Petrol jamči usklađivanje poslovnog i privatnog života svojim zaposlenicima kroz organizaciju radnog procesa.

Ovaj projekt predstavljen je kao sastavni dio organizacijske kulture kojim svi zaposleni i novozaposleni dobivaju kvalitetne informacije o tome što mogu očekivati na području usklađivanja obiteljskog i poslovnog života. Kako bi se takva mjera usavršila i donijela konkretne rezultate predloženo je i uspostavljanje posebnog OND tima čiji bi članovi skupljali, obrađivali i predlagali nove metode rada sukladno potrebama zaposlenika. Predložene su  i prihvaćene  mjere  za roditelje u ključnim trenucima djetetova života, primjerice slobodan dan kod prvog školskog dana u prvom razredu osnovne škole koji je popraćen prigodnim poklonom za školarca ili fleksibilnost radnog vremena pri polasku u vrtić, kako bi se smanjili stres i napetost zaposlenih pri važnim danima u životu svoje djece te povećala motivacija i produktivnost na radu Omogućava se i fleksibilnost radnog vremena pri ostalim, izvanrednim obiteljskim obvezama (npr. praćenje člana obitelji na zdravstvene preglede i sl.)

Isto tako, zaposleni će iskazivati vlastito zadovoljstvo ili nezadovoljstvo  u anketama koje su predviđene unutar društva kako bi na taj način pridonijeli svojim idejama i potrebama u organizaciji radnog procesa.

Utvrđivanjem vrijednosti „Obitelji naklonjeno društvo“ djelatnici se u cijelosti mogu posvetiti svojoj djeci i obitelji u važnim trenucima njihova života dok motiviranost i produktivnost ostaju nepromijenjeni, a to je odluka kojom je Petrol značajno pridonio boljitku vlastitih zaposlenika.

0