Doznajte što ove godine donosi Advent na Strossu

Doznajte što ove godine donosi
Advent na Strossu

Advent na Strossu

Advent na Strossu

Na zagrebačkom Gornjem gradu prošle je godine po prvi put održan Advent na Strossu, a sudeći prema sjajnim reakcijama sudionika i posjetitelja, manifestacija će ove godine biti opet jedna od najatraktivnijih i najposjećenijih adventskih lokacija.

Posjetitelje na popularnom Strossu ove godine očekuje puno novih i zanimljivih sadržaja. Zagrepčane i turiste dočekat će veliko iznenađenje, prije početka Adventa Strossmayerovo šetalište i Vranicanijevu livadu povezat će stepenište koje će biti pozicionirano pokraj Kule Lotrščak. Stepeništem će se ostvariti kvalitetna komunikacija u prostoru, odnosno bolja povezanost ove dvije gornjogradske lokacije. Sve posjetitelje će na šetalištu dočekati i kapija kao ulaz na „Strossmartre“ na zapadnoj strani šetališta u blizini nedavno otvorenog Parka Grič.

Advent na Strossu

Zimska varijanta ljetnih druženja

Program će u sklopu Adventa na Strossu obilovati kvalitetnim koncertnim večerima, popodnevnim mini koncertima, likovnim vikend radionicama za najmlađe i nastupima DJ-a koji će glazbu puštati iz kućice na drvetu.

Ove godine glazbena pozornica nešto je veća i smještena je na sredinu zapadnog dijela šetališta, a upravo s tog mjesta pruža se možda i najljepši pogled na Donji grad. Broj ugostiteljskih kućica je povećan pa će raznolikom gastro ponudom posjetitelje svakodnevno dočekivati 11 ugostitelja. Nudit će se otočki, zagorski, slavonski, zagrebački i drugi specijaliteti kao i velik izbor piva, vina i ostalog pića.

Posjetitelji će i ove godine na raspolaganju imati dvije grijane kupole te zatvorenu i grijanu ugostiteljsku terasu.

Advent na Strossu

Učitati još
Zatvori