Donosimo kulinarske tajne velikih
europskih chefova

Fascinacija ukusnom hranom i vrhunskim pićem te chefovima, osobama zaslužnim za tu kulinarsku rapsodiju sada, u današnje doba, veća je nego ikada. Mediji slijede chefove i njihov rad, emitiraju se televizijske emisije u kojima se amateri, kuhari i vrhunski chefovi natječu u spremanju jela, emitiraju se cijeli TV kanali posvećeni ovom hedonističkom užitku!

chefovi 1

chefovi 2

Tako je i ugledna nakladnička kuća Taschen izdala ‘Inside Chefs’ Fridges’ kojom vraća tu bogovsku kuhinju ‘na zemlju’. U knjizi možete naći preko 40 top europskih chefova koji nam otvaraju svoje hladnjake i odaju što i kako privatno spremaju. Rezultat je posebno otkriće, u slici i riječima, kulinarskog svetišta svakog chefa ponaosob, koji otkrivaju i najskrivenije tajne svojih hladnjaka kao i najbrižnije čuvanje obiteljske recepte.

chefovi 3

chefovi 4

Europsko izdanje uključuje hladnjake i recepte chefova Joan Roce, Massima Botture, Fergus Hendersona, Yotama Ottolenghija, Marca Pierre Whitea, Hélène Darroze, Inaki Aizpitarte, Maura Colagreca, Thierry Marxa i Christiana F. Puglisija. Ova knjiga nosi značenje skoro 60 Michelin zvjezdica koliko ih svi chefovi nose zajedno, prvog i drugog chefa s Liste najboljih svjetskih restorana 2015. i najbolje chefice godine, Hélène Darroze. Svaki chef je otkrio dva recepta, s naglaskom na lokalnim sastojcima i specijalitetima.

chefovi 5

chefovi 6

chefovi 7

chefovi 8

Foto: Taschen

Preporuka

Zatvori