Detalji i sitnice zbog kojih ćete se još bolje osjećati kod kuće

Detalji i sitnice zbog kojih ćete se
još bolje osjećati kod kuće

Osjećati se dobro kod kuće znači osjećati se dobro u svom životu većinu vremena. Naši domovi su obično produžetak nas samih. Oni odražavaju i oblikuju našu stvarnost, utječući na naše raspoloženje, produktivnost i pogled na život. Iako tijekom tjedna nemamo baš toliko vremena koje bismo proveli kod kuće pa su za uživanje u vlastitom domu rezervirana jutra i večeri. I to malo vremena koje izdvojite za opuštanje i kućne aktivnosti važno je provesti u što ljepšem i ugodnijem ambijentu.  Da biste se osjećali sretnije i produktivnije kod kuće, radite sitnice koje će vam u sekundi popraviti raspoloženje i učiniti da vaš dom bude uistinu vaša mala oaza mira i utočište od svijeta.

U nastavku donosimo detalje u kojima ne biste trebali zaboraviti uživati niti jednog dana u tjednu.

Pospremite krevet

Neka pospremanje kreveta bude prva stvar koju ćete napraviti nakon što ustanete. Čineći to, nećete imati samo više prostora, nego i osjećaj postignuća koji će vas gurati tijekom cijelog dana. A soba uvijek poprimi potpuno drugi izgled kada je krevet pospremljen i sve miriše na omiljeni parfem i jutarnju svježinu.

Kreirajte prostor za opuštanje

Pronalaženje “utočišta” u vašem domu daje vašem umu mjesto za odlazak na odmor i obnovu duha, pomažući vam da se osjećate mirno. Ne mora to biti cijela soba već je dovoljno da bude  kutak za čitanje, prostor za pletenje ili rukotovorine, ili čak “kućni spa” u vašoj kupaonici. Svijetle, ali prigušene boje poput boje kadulje, mekih tekstura poput flanela, toplog svjetla i zakrivljenih linija u uzorcima i objektima umjesto ravnih linija. Studije pokazuju da preferiramo zakrivljene linije jer nam unose nemir oštri prijelazi, kao što su pravi kutovi. Izbjegavajte druge skrivene izvore stresa i ugodite si na sve načine.

Uspomene

U posljednjih nekoliko godina, kultura minimalizma nas potiče da izbacimo sve što nije apsolutno nužno iz naših domova, ali neka sentimentalna sjećanja mogu podići vaš duh kada vam je najpotrebnije. Fotografije dragih ljudi i članova obitelji, sitnice s putovanja ili posteri koji vas podsjećaju na filmove koje ste davno zavoljeli – sve to će učiniti da zavolite svaki trenutak u svom domu.

Počnite voljeti kućanske poslove

Uvijek postoji neka kućanski posao koji vam nikako ne leži i koji ne volite obavljati, ali što češće prakticirate stvaranje sklada u svom domu, to će vam  poslovi padati lakše i s vremenom ćete ih čak i zavoljeti. Neće vam više oduzimati puno vremena, a dom će uvijek biti ušuškano mjesto gdje je baš sve onako kako volite.

Provodite više vremena s prijateljima i obitelji

Neka vaš dom postane mjesto okupljanja dragih vam ljudi. Zajedničke večere, gledanje filmova, društvene igre i razgovori o svemu i svačemu, pretvorit će vaš dom u mjesto gdje se nećete samo vi osjećati sretno nego i svi vaši dragi gosti koji će uvijek sa zadovoljstvom navraćati kod vas.

Foto: Instagram, Unsplash

Učitati još
Zatvori