Kino i vino, kabaret i povratak disko groznice – što donosi sljedeći tjedan u Zagrebu?

Svaki novi tjedan donosi nove razloge za izlazak. Sunčani i sve topliji dani koji najavljuju proljeće bit će dovoljan razlog za izlazak iz naša četiri zida, šetnju i prve kave na terasama. Uz ugodnije vrijeme, sljedeći tjedan u Zagrebu donosi i nekoliko odličnih događanja koja nećete htjeti propustiti. Od kombinacije kina i vina koju nikad ne propuštamo do odlične predstave za koju karte možete osvojiti ovdje, u nastavku donosimo najbolja događanja koja donosi tjedan ispred nas!

Dnevnik Diane Budisavljević na Filmskim večerima u Močvari

Film Dane Budisavljević o njenoj prezimenjakinji apsolutno je obilježio filmsku 2019. osvojivši sve relevantne domaće filmske nagrade, ali i zdušno odobravanje publike.

O projektu kojeg je spremala cijelo jedno desetljeće na Filmskim večerima u Močvari u utorak, 18. veljače, govorit će redateljica Dana Budisavljević, a o pretvaranju zaboravljene ikone u ženu od krvi i mesa glumica Alma Prica koja je u filmu utjelovila Dianu. Dani i Almi pridružit će se i povjesničar i filmski kritičar Silvestar Mileta koji je za potrebe pripreme filma zaronio u potisnute slojeve naše prošlosti u kojoj se često slavi one kojih bi se trebalo sramiti, a srami onih koji su odlučili ostati ljudi. Filmsku večer u Močvari moderirat će Višnja Vukašinović, a razgovor će započeti u 20h, dok je u 21h planirana projekcija filma.

Međuigre 0-24 Zijaha A. Sokolovića U Teatru EXIT

Međuigre 0-24 su mala kratka razmišljanja u pauzama između dugih i velikih životnih obveza. Međuigre 0-24 su sastavljene od mnoštva svakodnevnih razmišljanja stavljenih u formu kratkih priča, od kojih nekoliko njih čini okosnicu kabaretske forme, a ostale se mijenjaju od predstave do predstave.

Predstava Međuigre 0-24 Zijaha A. Sokolovića u Teatru EXIT je na rasporedu 20.2. (četvrtak) u 20h.

Kino & vino u Kaptol Boutique Cinema

Kino&Vino je večer koja vam uz birani filmski sadržaj nudi i poseban vinski doživljaj te degustaciju biranih sireva, a novo izdanje će se održati baš u petak 21. veljače, od 19:30. Ova filmska večer održava se  jedino u Kaptol Boutique Cinema te ovoga puta predstavlja film „ZOV DIVLJINE“, snimljen prema kultnom romanu Jacka Londona.

Kozmodisko u Vintage Industrial Baru

Sedamdesete. Vrijeme kada se slušao funk, soul i disco. Vrijeme kada se uživalo u nonšalantnim i pomalo neurednim te šarenim modnim kombinacijama. Kada nije bilo granica niti ograničenja u modi, glazbi, filmovima… Vrijeme kada su se vozila brza, nabrijana auta i kada je sve, a ne samo subotnju večer, hvatala groznica!

Upravo u takvom ozračju se apsolutno svatko mogao izraziti, a sada možete doživjeti plesnjak sedamdesetih i u Zagrebu. Kozmodisko se 22. siječnja vraća u Vintage Industrial Bar i donosi donosi mjuzu 70-ih i ranih 80-ih, gdje ponovno plešemo na disco, soul i funky groove.

Foto: Pixabay, PR

0