Pripremite se na odličnu dozu umjetnosti, koncerata i vinskog festivala sljedećeg tjedna

Pripremite se na odličnu dozu umjetnosti, koncerata i vinskog festivala sljedećeg tjedna

pjimage (1)

Doza književnosti za početak tjedna

U ponedjeljak, 20. studenog u 19 sati će se u kultnom zagrebačkom kafiću U Dvorištu održati gostovanje nagrađivane austrijske književnice Caroline Schutti. Predstavit će se njezin roman Jednom sam zasigurno mekom travom potrčala upravo objavljenom u izdanju Naklade Ljevak te porazgovarati o temi Upoznati sebe s moderatoricom Ivanom Bodrožić i prevoditeljem knjige Borisom Perićem.

Koncerti u Zagrebu

U srijedu 22. studenog, od 19 sati Seven That Spells predstavit će u zagrebačkom Pločniku svoj nadolazeći studijski album “Omega” kojeg su pripremali tri godine, koliko su trajala snimanja u Americi i Hrvatskoj. Grupi se s druge strane Atlantika pridružio Blake Fleming, jedan od najcjenjenijih bubnjara nezavisne scene i suosnivač legendarnih The Mars Volta i Laddio Bolocko. Kompletan novi studijski materijal, od prvog do posljednjeg takta, moći će se premijerno poslušati na listening sessionu. Tom prilikom članovi benda pričati će o svim aspektima albuma, od inspiracije do realizacije, od stvaranja trilogije do studijskog rada, kako u Zagrebu, tako i na daljinu, s Blakeom Flemingom. Koncertna izvedba albuma dogoditi će se u Tvornici kulture 22. prosinca.

Seven That Spells

Seven That Spells

Prije četvrtog izdanja festivala MENT Ljubljana (31. siječnja – 2. veljače 2018.), MENT na jedan dan stiže u Zagreb! Ovaj preMENT event ugostit će bendove COJONES, TI i PERSONS FROM PORLOCK! Cijena karte je 30/40 kn, a možete ih kupiti u Vintageu, Dirty Old Shopu i Rockmarku. Više informacija o izvođačima možete saznati na Facebook stranici.

Cojones je stoner/rock četvorka iz Zagreba osnovana 2006. godine. Iza sebe imaju split EP sa starim suborcima Umorom i tri full albuma od kojih je posljednji “Resonate” naišao isključivo na velike pohvale kritike i publike u Hrvatskoj, a i diljem Europe! U svojih više od desetljeća djelovanja momci su tourali po Europi već nekoliko puta I zasvirali na mnogim značajnim europskim festivalima svog žanra. Što se Hrvatske tiče, nastupili su u gotovo svakom kutku države, no svakako ih veseli povratak u već domaći Vintage Industrial Bar nakon dužeg izbivanja.

U petak, 24. studenog, Pločnik donosi Zagrebački trap kolektiv Gang Gang koji postoji od 2015. godine, a koji je do sada je održao 17 partija s preko 10 međunarodnih gostovanja stiže u Pločnik. Selektori će biti: ISOMIKI, SWANA, WVDP, NINADAVIS, STRAPAZOOT i TIKACH.

Mjesto za prave skeptike

Skeptici u pubu (ili kraće, “Skeptici”) druženje je znanstvenika, skeptika, humanista, sekularista i svih drugih ljudi koji vole znanost i cijene kritičko razmišljanje. Ova druženja daju priliku da se raspravlja o raznim temama i izmjenjujemo ideje u opuštenom okruženju. Cilj je da se kroz zabavu promiče (znanstveni) skepticizam, znanstveni pristup i racionalnost. Događaj je međunarodnog karaktera, i izvorno je osmišljen 1999. u UK . Sljedeći na rasporedu Skeptici održat će se 24. stidenog, a koje su teme na rasporedu, sznajte ovdje.

Antonella Šantek

Antonella Šantek

Izložba Divlji život lutajuće knjige

U subotu, 25. studenog će se otvoriti izložba mlade umjetnice Antonella Šantek – Divlji život lutajuće knjige. Antonella Šantek crta, slika i kreativno se izražava zadnjih devet godina. Njeno stvaralaštvo zaokuplja ljubav prema životu, ljudima, prirodi, prema svemu što je okružuje. Važan joj je duhovni razvoj, meditacija, knjige – sve što je približava njoj samoj. Od materijala najviše koristi drvo, karton, papir, interpretacijom vlastita pogleda na život i životnim okolnostima često kombinira tehniku kolaža, tempera boja, flomastera i graffiti sprejeva. Njene slike i kolaži zrače čistom radošću, nadom i vjerom u život, u čovjeka i u sebe samu. Izložba će biti ovorena za javnost do 9. prosinca.

Antonella Šantek

Antonella Šantek

Međunarodni festival vina i kulinarstva

Za kraj tjedan planirajte vinsko guštanje na 12. izdanju međunarodnog festivala vina i kulinarstva, Zagreb VINOcom. Festival će se održati 24. i 25. studenog u prekrasnom ambijentu Esplanade Zagreb Hotela. Festival će biti otvoren za javnost od 11 do 18 sati, a sve detalje o festivalu, izlagačima te kako ga posjetiti možete saznati na vino.com.hr te prateći Facebook stranicu festivala.

Poseban je to vinski događaj, kojim se promiče kultura stola, u čemu vino ima izuzetnu ulogu i značenje. Degustacije najboljih hrvatskih i stranih vina, uz edukaciju posjetitelja o značajkama plemenite kapljice i njihovu slaganju s jelima. Vjerujemo da će svi ljubitelji vina i kulinarstva htjeti sljedeći petak i subotu posjetiti ovaj zagrebački arhitektonski art deco dragulj.

Esplanade Zagreb Hotel

Esplanade Zagreb Hotel

Foto: Antonella Šantek, Esplanade Zagreb Hotel, Naklada Ljevak

Učitati još
Zatvori