Rad od kuće – kako se organizirati za maksimalne rezultate

Rad od kuće – kako se
organizirati za maksimalne rezultate

 

 

 
 

 
View this post on Instagram
 

 

 

 
 

 
 

 

 

 

 

A post shared by ? ? ?. ? (@simplyela) on

*Tekst originalno objavljen 5. listopada 2018.

Porastom popularnosti društvenih mreža, influencera, blogera i online poduzetništva, mnogi se odlučuju na rad od kuće. Udobnost vlastitog doma i slobodna organizacija vremena sa sobom nosi brojne pogodnosti. Odvajanje poslovnog i privatnog ono je čemu mnogi teže, no život u istoj prostoriji to ponekad onemogućuje. Produktivnost i radni elan ovise o radnoj sredini i atmosferi stoga je bitno stvoriti dnevnu rutinu kako bi rad od kuće bio efektivan. Svatko od nas ima drugačije radne navike, netko je jutarnji tip, netko večernji, a rad od kuće ne ograničava vam vrijeme od 9-5 stoga je na vama potpuna sloboda samoorganizacije. Kako postići maksimalne poslovne rezultate i uživati u radu od kuće, pročitajte u nastavku.

Vaš komadić radnog prostora

Rad od kuće u mnogo stvari razlikuje se od rada u korporativnom uredu. Osim što cijelodnevno možete uživati u udobnosti vlastitog doma, radni kutak možete urediti u svome stilu. Iskoristite dio doma za dizajniranje malog kućnog ureda koji će vas jednako opuštati i motivirati te ćete se s veseljem buditi svakoga dana za ‘posao’. Koristite svijetle boje, dizajn stola prilagodite veličini prostorije, dodajte osobne detalje poput svježeg cvijeća i mirisnih svijeća te neizostavne cozy stolice. Jutro započnite kao i obično, dizanje ranije uvijek je poželjno. Jutarnji rituali bez stresa i distrakcija neka uključuju zdravi doručak, tuširanje, udobnu odjeću i par kapi parfema. Dotjerani i siti lakše ćete započeti radni dan.

Napravite plan

Lako se pogubiti u vremenu kad cijeli dan provedete kod kuće. Mnoge su distrakcije poput telefona i televizije koje nam odvlače pažnju, pa se rad ponekad oduži i do kasno u noć. Vodite plan i pridržavajte ga se kako se radni sati ne bi odužili izvan ‘redovnog’ radnog vremena. Poduzetnici će se složiti da su njihovi radni sati ustvari puno duži, no ako ih kroz dan rasporedite s lakoćom ćete ih obavljati bez stresa. S obzirom na to da je rad od kuće fleksibilan, planirajte vrijeme kako bi osim o poslu vodili i brigu o sebi. Podne iskoristite za kuhanje finog obroka, poslijepodnevnu pauzu provedite u kratkoj šetnji po kvartu uz šalicu čaja ili kave u termosici.

Razmišljajte ‘mobilno’

 

 

 

 

 
 
 
View this post on Instagram
 

 

 

 

 

 

 
 

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A post shared by Danielle Moss (@daniellemoss_) on

S obzirom na to da rad od kuće mnogi zamišljaju kao i onaj iz ureda gdje postoje pauze za ručak i određena satnica, kod kuće to nije tako. Ljepota fleksibilnog posla koji nije vezan za lokaciju je da ga možete ponijeti bilo gdje. Pokretanje posla od kuće jednako je zahtjevno kao i njegovo vođenje, no uloženo vrijeme i novac ipak isplati ako se bavite onim što volite. Ako želite provesti dan u gradu ili na kratkom road tripu, budite dostupni i u toku s dnevnim rasporedom. Investirajte u prijenosnu bateriju, notebook, slušalice i vanjsku memoriju, osigurajte pristup WiFiju i uživajte u poslu.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori