Brend najdivnijih tapeta

Brend najdivnijih
tapeta

de-gournay-tapete-6

Da su tapete doživjele svoj povratak i da su itekako u trendu, sada uopće više nije upitno. Kao koncept su se počele razvijati još u 16. stoljeću, polako se uvukle na kraljevske dvorove u 18. i 19. stoljeću, te postale naširoko upotrebljavane u 20. stoljeću. Iako su motivi zaista raznoliki, među najpopularnijima su već godinama ostali oni inspirirani Istokom, tropskim džunglama i cvjetni uzorci. U ponudi ih imaju svi brendovi za uređenje doma, s cijenama koje variraju, ali nitko nije dozu luksuza unio u domove kao de Gournay.

de-gournay-tapete-10

Ove tapete sve su samo ne obične. Ručno rađene, reprodukcije su povijesnih printeva i rađene s iznimnom pozornošću za detalje, ali njihovu ljepotu prati i cijena. Brend je osnovao Claud Cecil Gurney kada na tržištu nije mogao pronaći savršenu tapetu za svoj tadašnji dom, a danas de Gournay zapošljava najtalentiranije umjetnike u studijima diljem svijeta koji izrađuju panele u pitanju i surađuje s najvećim dizajnerskim i modnim imenima. Samo u proteklih par mjeseci ostvario je kolekcije s Modom Operandi i Aquazzurom – odjevne komade krase orijentalni motivi, u skladu s najvećim trendovima ovog proljeća.

de-gournay-tapete-1

Vrlo ekskluzivnih rješenja moguće je dočepati se uglavnom samo putem specifičnog upita jer na de Gournay stranici morate prvo priložiti narudžbu koja će se izrađivati samo za vas. No oni koji naruče de Gournay tapete dobit će tretman kakav zaslužuju, s posve personaliziranom narudžbom prilagođenom prostoru, u odgovarajućoj boji i s minuciozno reproduciranim slikama.

To nas sve ne sprečava da maštamo i možda na tržištu potražimo pristupačnije verzije, sigurno nismo jedini. Fotografije u nastavku mogu poslužiti kao inspiracija.

de-gournay-tapete-3

de-gournay-tapete-8

de-gournay-tapete-9

de-gournay-tapete-12

de-gournay-tapete-5

de-gournay-tapete-4

de-gournay-tapete-11

Foto: De Gournay

Preporuka

Zatvori