Desert sa zaokretom – zdrava voćna pizza

Riječi ‘voće’ i ‘pizza’ baš ne idu zajedno, zar ne? Barem ne u svojem doslovnom smislu, no ako se radi o zdravoj zapečenoj podlozi s nadjevom od voća svi smo odmah za. Voćna pizza može se pripremiti na više načina, s pečenom ili sirovom podlogom, s raznim vrstama brašna ili bez brašna uopće te najrazličitijim nadjevima – umacima i svim vrstama svježeg sezonskog voća. Mi smo odabrali onu zdraviju varijantu, s raw korom koja zahtijeva minimalan trud za maksimalno ukusan rezultat, a na izbor imate dva različita nadjeva.

Sastojci:
220 g badema
20 datulja bez koštica
2 žlice kokosovog ulja
1 žlica kakaa u prahu
1 žličica ekstrakta vanilije

1. nadjev
Maslac od badema ili kikirikija

2. nadjev
200 g grčkog jogurta
naribana korica naranče
2 žlice kokosovog brašna
1 žličica ekstrakta vanilije

Sezonsko voće po želji

Priprema:
U blenderu sameljite sve sastojke dok se ne pretvore u smjesu. Oblikujte smjesu poput pizze na limu i stavite u frižider da se dobro stisne. Ako birate prvi nadjev onda maslac po izboru samo premažite preko smjese i na vrh posložite voće – jagode, borovnice, maline, kupine, banane… Ako birate drugi nadjev, pomiješajte sastojke i rasporedite ih na koru te na vrh također složite voće koje ste odabrali. Možete poslužiti odmah ili spremiti kratko u frižider te naknadno uživati u svojoj voćnoj pizzi.

Foto: Instagram

0