Novi najpoželjniji trend u skandi interijerima

Novi najpoželjniji trend u
skandi interijerima

A post shared by Jotun LADY (@jotunlady) on

Ono po čemu su se skandinavski interijeri proslavili i ustoličili na tronu najljepših su redom: minimalizam, pročišćenost linija, izostanak uzoraka i paleta boja u kojoj prevladavaju svijetli tonovi, prvenstveno bijela. I kada je ostatak svijeta zdušno prihvatio skandinavsku estetiku i krenuo je kopirati, skandinavski dizajneri su se polako počeli odmicati od svih postulata koje su sami zadali.

Dark Nordic trend

Prvo je u priču ušla ružičasta, jako puno ružičaste. Pa sive pa zelene, a ova je zimska sezona donijela još poslastica i trenutno najpoželjniji trend. Dark Nordic trend će definitivno zauvijek otpisati premisu da minimalistički skandinavski dom mora biti u bezličnim bijelim nijansama. Iako nordijske zemlje prepoznajemo po svjetlu, ispod površine krije se mračna nota koja nam je uostalom i donijela skandinavsku noir književnost, a zatim i krimi filmske i TV uspješnice. Ova se atmosfera lako preslikava i u unutrašnjost te se krije u korijenu novog trenda.

A u centru Dark Nordic ideje ostaju jednostavne linije po kojima je skandi uređenje poznato, no ovog puta u kombinaciji s dubokim bojama koje cijeli prostor ispunjavaju moćnom toplinom. I definitivno mu daju snažnu osobnost.

To su tamna siva, tople zemljane boje kao što je terakota, kraljevski plava, boja višnje i smaragdno-zelena koje će svakako privući pozornost i dati notu dramatičnosti vašem domu. U kombinaciji sa zlatom i mramorom koji pružaju notu hladnoće dosta će se dobro izbalansirati.

Najčešće se u bogate nijanse bojaju zidovi uz koje će se slagati neutralni namještaj, no ako vam je to ipak malo preveliki zalogaj – kupovanje namještaja, većih ili manjih komada u prostoru, također će lijepo osvježiti trenutni postav. Malo inspiracije za dramatični makeover donosimo na fotografijama u nastavku.

A post shared by Jotun LADY (@jotunlady) on

A post shared by Jotun LADY (@jotunlady) on

A post shared by Louis Poulsen (@louispoulsen) on

A post shared by Jotun LADY (@jotunlady) on

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori