Plesni studio u Zagrebu zbog kojeg bi mogli krenuti na balet

Plesni studio u Zagrebu zbog kojeg bi
mogli krenuti na balet

place

Boutique plesni studio DanzArt

DanzArt, boutique plesni i fitness studio otvoren je prije nešto manje od 2 godine u Zagrebu. Osnivačica i vlasnica studija je Irene Kuzatko, balerina, prevoditeljica i odvjetnica hrvatskog podrijetla, rođena u Venezueli. Kao tinejdžerica je bila posvećena baletu i radila sa najuglednijim baletnim pedagozima u Venezueli, a sa 18 godina je upisala i uspješno završila studije pisanog i usmenog prevođenja sa španjolskog, engleskog i francuskog te studij prava na Universidad Central de Venezuela, UCV, najpriznatijem sveučilištu u zemlji. Tijekom studija, te prevoditeljske i odvjetničke karijere njezina ljubav i entuzijazam prema plesu nisu nestali te je uskladila karijeru s baletnim treninzima i počela podučavati djecu i tinejdžere balet i jazz dance plesnim tehnikama čime se bavila više od 15 godina.

U Zagreb se iz Caracasa preselila 2012. godine. Ovdje je odlučila ostvariti svoj san- voditi plesni studio i učiniti čaroliju plesa dostupnu svima, čak i djeci i mladima s posebnim potrebama. Završila je specijalizaciju iz Osnova poučavanja te dobila dva certifikata – Metode poučavanja baleta za djecu s posebnim potrebama, Psiho-Balet (kubanska metoda) te metodu Schlachte™ (sjevernoamerička metoda koju je razvila Bonnie Schlachte).

4

windows

DanzArt je studio specijaliziran za ples, pokret i fitnes. Radi se prema temeljnim principima i elementima baleta koji su prilagođeni za svaki uzrast i životnu dob. Grupe uključuju kreativne plesne programe za djecu, različite plesne i fitnes programe za polaznike svake životne dobi te programe za namijenjene za djecu s posebnim potrebama.

DanzArt uz satove baleta nudi i satove baleta na podu (Barre á terre) koji je vrlo sličan pilatesu, te PBT (Progressing Ballet Technique) treninge za jačanje svih mišića tijela uz pomoć velike pilates lopte (posebno pogodne za aktivne plesače i rekreativce), body barre (kombinacija baleta, pilatesa i joge), jogu, satove baleta na špicama, moderni i suvremeni ples, neoklasični balet te latino fit treninge. U studiju se redovito organiziraju vikend plesne radionice kao i ljetne radionice u srpnju Summer Intensive.

DanzArtov tim čine kvalificirani profesionalci visoke plesne naobrazbe, profesionalni plesači i vrhunski plesni pedagozi s međunarodnim iskustvom, kao bivši i aktivni članovi baletnog ansambla Hrvatskog narodnog kazališta. Tim čine Irene Kuzatko, Dora Kokolj, Sven Copony, Patricio Agüero, Daniil Yastrebov, Ivana Dragaš kao stalni voditelji, te gostujući George Stanciu, Berioska Camacaro Jasna Perin, Sofija Široka, Sandra Šok i Simona Unterajter.

door

Trenutačno su najpopularniji satovi baleta za odrasle koje pohađaju žene u rasponu od 18 do preko 60 godina koje se baletom u mladosti nikada nisu bavile, a sada imaju mogućnost ispuniti tu svoju neostvarenu želju, upoznati i učiti balet. Također, polaznici koji su se školovali ili profesionalno bavili baletom, no iz raznih razloga to vise ne čine, u DanzArtu se nastavljaju baviti svojom ljubavi. Najčešće ljudi misle kako je balet namijenjen isključivo mlađem uzrastu, ili pak vitkim osobama koje su prirodno gipke. DanzArt dokazuje da to nije istina- neki oblik baleta je za svakoga. Cilj svakog klasa je da polaznici osvijeste svoje tijelo, izgrade vretenaste mišiće a usput se i dobro zabave. Već nakon probnog sata polaznici napuštaju sve predrasude koje su imali, svatko se amaterski može baviti baletom i u tome uživati, a kontinuiranim radom i trudom, mogu se savladati osnove baleta bez obzira na godine i kondiciju.

Zadovoljstvo i veselje mi je vidjeti sa kojom radošću i elanom polaznici dolaze, atmosfera je uvijek odlična, stvaraju se prijateljstva, druženje se nastavlja i nakon treninga. Mislim da su razbile predrasude da je balet umjetnost rezervirana samo za profesionalce i to je vrlo dobro. – Irene Kuzatko

Novi polaznici mogu se pridružiti kad god požele. Mogu doći na besplatan probni sat za pojedini program što im omogućava da isprobaju različite programe. Polaznici također mogu kombinirati više programa i nadoknaditi propušteni sat kada im odgovara. Sve informacije o programima i rasporedima možete naći na danzart-zg.comFacebook stranici te Instagramu. Za sve dodatne informacije, slobodno studio možete kontaktirati i na 091 2777 267 ili e-mailom danzart.hr@gmail.com.

10

11

IMG_9522

IMG_3740

Foto: DanzArt

Učitati još
Zatvori