Počeli su Dani orhideja – evo gdje ih možete nabaviti povoljno
Počeli su Dani orhideja – evo gdje ih možete nabaviti povoljno

Počeli su Dani orhideja – evo gdje
ih možete nabaviti povoljno

Kako si bolje razveseliti tmuran dan nego novim cvijetom koji će upotpuniti vašu kolekciju biljaka? Iako zima nije najidealnije vrijeme za opremanje vlastite kućne džungle, neke biljke će vam savršeno pristajati na prozorskim daskama, dok je vani kišno i hladno vrijeme. Jedna od takvih biljaka je i orhideja. Nedavno smo pisali o njoj kao kraljici kućnog cvijeća i najpopularnijoj sobnoj biljci. Sada je idealno vrijeme da ju nabavite, a znamo i gdje po super cijenama. 

Orhideja na prozoru za instant bolje raspoloženje 

Iako su lako dostupne orhideje nisu prejednostavno za održavanje, zato ćemo često čuti da ljudi imaju problema s baš njihovim uzgojem. Kako su ovo biljke koje imaju posebne zahtjeve, važno je osigurati im sve što im treba za rast i razvoj kako bi dugo imali lijepe biljke na svojim prozorima. Postoji oko 30 tisuća vrsta, a ne uspijevaju jedino na arktičkom ledu i u pustinjama. Ako je tako, onda nema razloga da ne uspijevaju i u vašem domu. 

Boje, boje i boje

Boje dokazano utječu na podizanje raspoloženja, a orhideje su upravo kraljice boja. U raznim vrtnim centrima možete ih pronaći doista mnogo i u svim bojama i veličinama. Odgovara im svjetlost, ali i vlaga stoga često jako dobro uspijevaju na primjerice prozorskim daskama u kuhinjama. Naravno orhideje će uljepšati i svaki dnevni boravak, te radnu i spavaću sobu. Osigurajte im dovoljno vlage i topline i one će vam vratiti velikim i lijepim cvjetovima. Orhideje su idealne i kao poklon stoga nekome možete uljepšati dan ovim zanimljivim cvijetom.

Dani orhideja 

Početak godine znači i da su u vrtni centar Flora stigli Dani orhideja. Do 5. veljače u Flori, na adresi IV Resnik 30, na istoku Zagreba potražite najveću ponudu ovih biljaka, raznih veličina, boja, mirisa i oblika u prekrasnim teglicama i po povoljnim cijenama. Više detalja potražite na web stranici vrtnog centra Flora. 

Učitati još
Zatvori