Dan D predstavlja odlične brendove

Ovogodišnji festival Dan D vraća D-market u program sadržaja festivala. D-market je odlična platforma koja okuplja probrane domaće i regionalne dizajnerske brendove manjih, no iznimno kvalitetnih produkcija. Na samom D-marketu će se promovirati novi proizvodi dizajnera i proizvođača potencijalnim kupcima.

dan d slider market

Osim povratničkog D-marketa, svima poznata D-izložba Dana D ove godine predstavlja dvadesetak natječajem izabranih najboljih mladih autora iz regije, koji se predstavljaju u širokom rasponu od naručenih ili samoiniciranih radova, mentoriranih ili samostalnih projekata te onih projekata i koncepata osmišljenih i realiziranih upravo za nastup na festivalu. Odabrani autori i njihovi projekti ponovno će ponuditi široku sliku unutar koje su zastupljena različita područja dizajnerskog i kreativnog djelovanja; od produkt dizajna i dizajna vizualnih komunikacija, modnog dizajna, dizajna interakcija, ilustracija, konceptualnih projekata, do onih rubnih projekata koji povezuju različite discipline. Donosimo izbor izlagača, mladih autora čije štandove morate posjetiti i radove pogledati!

naša posla 9

Iz Beograda, Srbije na D-marketu moći ćete vidjeti i isprobati cipele brenda Naša posla. O njima smo već pisali, no toliko su nas oduševili da ih svakako nećemo propustiti na Danu D. Naša posla su dizajnerski trojac koji osmišljava i izrađuje kožne ruksake, torbe i cipele. U dizajnu polaze od proučavanja zanata i istraživanja njegovih mogućnosti. Naglasak je na minimumu detalja i štepova, te praktičnosti i udobnosti, ali i jednostavnosti i duhovitosti.

 

naša posla post 1

naša posla post 3

Iz Beograda dolazi još jedan zanimljivi brend – BRuka Notes. Neformalni studio BRuka pokrenule su 2012. dizajnerice Jelena Lugonja i Maja Maksimović, te pod istoimenim brendom kreiraju ilustrirane notese, torbe, plakate i dr. Glavna inspiracija su sleng i žargon grada Beograda. Riječ bruka dobro opisuje rad dizajnerica, prožet utjecajima fanzina, skiciranja i škrabotina.

bruka 4 post

bruka 3 post

Na Danu D će se predstaviti i Minja Tarle, dizajnerica i povjesničarka umjetnosti po struci, koja svoje zvanje koristi kao polazišnu točku za stvaranje. Njezin dizajn je prepoznatljiv po minimalističkim oblicima i jednostavnim linijama. Njezine proizvode možete naći na Facebook stranici.

minja post 2

Dan D odvijat će se od 3. do 5. srpnja na istoj lokaciji kao i prošlogodišnji – u kompleksu bivše Vojne bolnice u Vlaškoj ulici u Zagrebu. Nakon prijašnjih realizacija festivala u Staroj klaonici te kompleksu bivšeg TŽV Gredelj, Dan D ponovno privremeno naseljava jednu od napuštenih gradskih lokacija, na taj način ilustrirajući potencijalne scenarije korištenja i oživljavanja ovih vrijednih objekata u širem centru grada. Za više detalja o festivalu i sadržaju programa posjetite 2015.dan-d.info.

minja post 1

Foto: Facebook.

0