Ombre buketi i neočekivane nijanse: Najveći trendovi cvijeća za vjenčanja u 2023. godini
Ombre buketi i neočekivane nijanse: Najveći trendovi cvijeća za vjenčanja u 2023. godini

Ombre buketi i neočekivane nijanse: Najveći trendovi cvijeća za vjenčanja u 2023. godini

Ružičasto cvijeće, buketi crvenih ruža i klasični, savršeno simetrični buketi za vjenčanja više nisu u trendu.

U 2023. cvijeće za vjenčanja poprima sasvim novi imidž i postaje zabavno, nesputano i originalno.

Cvijeće za vjenčanja kao odraz karaktera mladenaca

Kad je cvijeće u pitanju u nadolazećoj sezoni vjenčanja prevladavat će nekoliko tema koje se mogu međusobno ispreplitati.

Bijelo cvijeće apsolutni je hit, bez obzira na to radi li se o kombiniranju nekoliko vrsta cvijeća ili o aranžmanima s nježnim sitnim cvjetićima, a ako želite unijeti malo boje u svoj veliki dan, obratite pažnju na cvijeće u žutoj i narančastoj boji, u svim mogućim nijansama.

Najveće iznenađenje godine su ombre buketi, dosad rijetko viđeni na svadbenim svečanostima.

Ako vas zanima što će sve biti popularno u 2023. kad je cvijeće za vjenčanja u pitanju, nastavite čitati.

Buketi s puno zelenila

Veseli viseći buketi s puno zelenila jako su popularni ove godine, a idealni su za mladenke koje žele unijeti natural look u svoje vjenčanje no nisu fan poljskog cvijeća. Bogato zelenilo odlično se slaže s bijelim, smeđim i narančastim cvijećem, kako bi se stvorila neutralna paleta boja.

Zeleni zid za fotografiranje i drveni podmetači za tanjure odlično će pristajati uz ovakve cvjetne aranžmane.

Ombre aranžmani i cvjetne dekoracije

Najveće iznenađenje svakako su ombre cvjetni aranžmani i buketi u kojima se cvijeće slaže prema srodnim nijansama.

Prvo se bira paleta boja, a zatim cvijeće koje se slaže od najsvjetlijeg prema tamnijem.

Samo bijelo cvijeće

Postoji li što elegantnije od bijelog cvijeća? Ako niste fan šarenila i buketa koji privlače pažnju, a na vjenčanju želite postići elegantan i profinjen look, odaberite isključivo bijelo cvijeće. Neke mladenke biraju samo bijele ruže, dok druge od svojih cvjećara traže da se poigraju različitim bijelim cvijećem što donosi zaista impresivne rezultate.

Žuto i narančasto cvijeće

Naravno, boju cvijeća birat ćete prema vlastitim željama i stilu, no ako ste mladenka koja želi trendi vjenčanje, obratite pažnju na najpopularnije boje sezone.

Žuto i narančasto cvijeće zrači vedrinom i pozitivnom energijom, odlično se slaže s bijelim cvijećem i zelenim detaljima, a ako vam se ne sviđa ideja o žarkim bojama, možete izabrati i nježno žute cvjetove u spoju s cvijećem boje breskve i nježno ružičastim detaljima.

Bijeli buketi s ponekim cvijetom u neočekivanoj boji

I ovaj put riječ je o bijelom cvijeću, no ovaj put obogaćenim osvježenjem u nekoj žarkoj ili pastelnoj boji. Ovaj izgled cvijeća za vjenčanje idealan je za mladenke kojima se jako sviđa trend bijelog cvijeća, no koje se boje da bi prostor koji su unajmili za vjenčanje mogao izgledati monotono.

Bljesak vaše omiljene boje na buketu i pripadajućim aranžmanima oživjet će salu i fotografije.

Sitno bijelo cvijeće

Bijela gipsofila, koju često nazivamo “šlajer” do sad se uglavnom koristila kao popratni sadržaj za popunjavanje buketa, no u 2023. godini preuzima glavnu ulogu!

Buketi u kojima se nalazi samo ovo sitno, očaravajuće romantično cvijeće, izgledaju chic uz sve tipove vjenčanica i nisu pretjerano skupi.

“Lanac” napravljen od sitnih cvjetića šarmantno će ukrasiti stolove i revere, a posebno originalno izgledati omotan oko torte.

Aranžmani s pampasom

Popularnost pampasa svakako je na zalasku, no u svijetu vjenčanja čupava bež atrakcija i dalje je aktualna. Mladenke od svojih cvjećara traže da ih ubace u bukete i aranžmane na stolovima, ali i u kutke na kojima su postavljena mjesta za fotografiranje, s obzirom da na fotkama izgledaju zaista atraktivno.

Ako vam nedostaje završni detalj na vjenčanju, zanimljiv pampas mogao bi bit baš ono što ste tražili.

Foto: Instagram (@paigemckenzi)

Učitati još
Zatvori