Stigla je jesen – donosimo cool mjesta za coworking

coworking naslovna

Ljetni dani zabave i bezbrižnih godišnjih odmora su već debelo iza nas, svi freelanceri, bili oni samostalni profesionalci, kreativci, dizajneri, umjetnici, već su prionuli poslu – dogovaraju se sastanci, radi se na projektima i često se susreću s nezgodnom situacijom rada od kuće.

Ukoliko nemate osiguran radni prostor u domu, coworking mjesta su spas za rad. Stimulirajuća sredina, okruženi mladim ljudima, profesionalcima sličnih interesa i zanimanja često se dešava da radeći na takvim mjestima čak zajedno počnete kreirati svoje projekte ili surađivati na istima.

coworking slider

U Zagrebu postoji nekoliko službenih coworking mjesta, no i nekoliko njih neslužbenih, neformalnih, no jednako privlačnih. Kako biste bili upućeni u sve novosti takvih radnih sredina, pratite stranicu coworking.hr na kojoj ćete naći sve adekvatne informacije o vašim potrebama kao coworkera. No, izdvojili bismo nekoliko mjesta na kojima će sve vaše profesionalne potrebe biti zadovoljene, a sa svojim programima i stalnim događajima i seminarima, radionicama svakako će biti odličan izvor informacija i novo stečenog znanja.

coworking 3

BIZkoshnica Coworking

Odličan prostor u Ilici 71 donosi mjesto gdje se dijele prostor, znanje i ideje, namijenjeno svim kreativnim poduzetnicima, startupovima, freelancerima i profesionalcima različitih područja djelovanja. BIZkoshnica je i platforma za razvoj poslovnih pothvata i projekata, mjesto susreta s klijentima i korisnicima i stvaranja uspješnih partnerstava. Svim članovima BIZkoshnice omogućen je rad u moderno uređenom, prostranom i ugodnom ambijentu, uz svu potrebnu uredsku i komunikacijsku infrastrukturu.

coworking 1

HUB385

Na adresi Petračićeva 4, nalazila se prije tekstilna tvornica pretvorena u novi, inovativni prostor s otvorenim radnim prostorom, privatnim uredima, konferencijskim dvoranama, sobama za sastanke, radionice i razne društvene i poslovne evente. Odličan je dodatak i to što ima kino i spremište za bicikle.

14362638_1225489534169179_1984777341486506137_o

13975537_1194297320621734_321223273398955714_o

ZIP – Zagrebački Inkubator Poduzetništva

ZIP  je neprofitna udruga osnovana s ciljem promicanja startup kulture i izgradnje infrastrukture nužne za brži i kvalitetniji razvoj startup projekata u Hrvatskoj i regiji. Adresa joj je Remetinečka cesta 7 gdje se nalaze i radni prostori.

WorkUp poslovni inkubator

U Novom Zagrebu, u blizini Avenue Malla, na adresi Resselova 4 nalazi se WorkUp poslovni inkubator s raznim mogućnostima korištenja prostora i infrastrukture. Modularnim kombiniranjem usluga i prostora možete maksimalno iskoristiti potencijal poslovnog inkubatora, točno prema vašim željama. Bilo to radna jedinica, ured, ‘open space’ radni prostor i to s raznim modelima vremenskog korištenja – od dnevnog do mjesečnog.

swanky1

Ovi službeni coworking prostori prvi su izbor svakog coworkera, no na nekoliko drugih neformalnih lokacija u gradu možete obavljati sve svoje poslovne obaveze. Izdvojili bismo hostel Swanky Mint koji osim standardne usluge bespatnog interneta ima i mogućnost dogovora za korištenje prostora za poslovne konferencije i slične evente, naravno u nešto kreativnijem izdanju.

Bez obzira u kojem prostoru radili i s kakvim mogućnostima, svakako su coworking varijante poslovnih sredina mnogo zahvalnije od samostalnog rada kod kuće. Ako ništa, barem ovako znate da ćete uvijek biti okruženi kreativnim i inspirativnim ljudima i sredinom.

swanky

 

T.R.

Foto: Facebook

0