Zašto volimo neonske znakove?

Zašto volimo neonske znakove?

neon 3

Da su neonski znakovi i natpisi uvijek dobrodošao ukras, ne samo dječje sobe, već i zajedničkih ‘odraslih’ prostorija – nije nikakva novost. No, kako poruke, internetski memeovi, gifovi i sl. postaju sve domišljatiji te viralne poruke sve zabavnije, tako se takve poruke počinju prenositi i na ukrase koji, izgleda, jedini mogu ‘podnijeti’ humor, oštroumnost i metaforu i na sarkastičan način, a da u isto vrijeme jako efektno ukrašavaju prostor.

Glavni je to razglog zašto su neonski znakovi natpisi uvijek fora i efektni. U potrazi za savršenim i zabavnim takvim znakom naišli smo na brend Electric Confetti, koji iako se nalazi u dalekoj Australiji, u Melbourneu, dostavlja svoje proizvode diljem svijeta , pa tako i u Hrvatsku.

neon 4

neon 9

Nas su odmah osvojili, jedan bolji od drugoga, trebat će nam vremena da se odlučimo, no donosimo izbor njih nekoliko za koje se ne bi bunili da nam ukrašavaju prostor. Iza domišljatih poruka i vizualnih oblika, znakova stoji dizajnerica i ilustratorica Natalie Jarvis koja realizira svaki oblik s LED neonskim osvjetljenjem. Htjela je na taj način postići, osim humorističnog momenta i retro prizvuk, a po izgledu krajnjeg proizvoda, posve je uspjela.

neon 7

neon 8

U slučaju da se odlučite za neki od njezinih Electric Confetta posjetite Electric Confetti stranicu, a pratiti ju možete i putem društvenih mreža Facebook i Instagram.

neon 1

neon 5

neon 6

T.R.

Foto: Electric Confetti

Učitati još
Zatvori