Cool interijer novog frizerskog salona u Zagrebu

Cool interijer novog frizerskog
salona u Zagrebu

v-hair-salon-9

Kad je odlučila okrenuti novu profesionalnu stranicu i započeti samostalnu karijeru, frizerka Valentina Došen inovacije je željela prenijeti u svaki segment svog budućeg salona – od koncepta usluge i asortimana proizvoda do unutrašnjeg uređenja. Kao lokaciju salona izabrala je prostor od 30 kvadrata u zgradi što se počela graditi u novom dijelu zagrebačkog naselja Vrbani, te za izradu idejnog projekta dizajna interijera angažirala arhitekta Matu Šimunkovića i Duška Vlaovića.

v-hair-salon-3

Salon je zamišljen nešto drugačije od onih, uobičajeno kvartovskih salona te su slijedeći trendove i u ovu mladu četvrt zapadnog dijela grada donijeli aktualne trendove u uređenju interijera.

Kako su mogli osmisliti prostor doslovno ‘iz ničega’, u dizajn interijera uključili su izradu svih komada po mjeri i pazilo se na najsitnije detalje i pojedinosti kako bi se u salonu stvorila pažljivo osmišljena dizajnerska priča.

v-hair-salon-10

v-hair-salon-6

Zadovoljna Šimunkovićevom i Vlaovićevom vizijom koja se poklopila s njenim željama, vlasnica salona je izvedbu projekta arhitektima povjerila s punim povjerenjem kako bi kao konačan rezultat nastao frizerski salon koji originalnim interijerskim rješenjima i pročišćenom estetikom donosi industrijski stil u prostor u stambenih naselja.

v-hair-salon-4

v-hair-salon-8

Boje koje su korištene su siva, bijela, crna i boja drva nadopunjena originalnim detaljima poput police za knjige, zidne slagalice-cjenika i ugodnog kutka sa sofom, u prolaznicima budi znatiželju potičući ih na ulazak u salon s druge strane izloga i doživljavanje specifičnog toplog ozračja koje u njemu vlada.

S jedne strane stavivši naglasak na lifestyle komponentu oblikovanjem sofisticiranog interijera koji će inspirirati čak i one koji ne traže frizuru, s druge su Šimunković i Vlaović izborom materijala utjelovili moto ‘prirodno je naš izbor’ V Hair Salona u kojem se radi isključivo s proizvodima brenda Kevin Murphy napravljenim od prirodnih sastojaka.

v-hair-salon-7

Po uzoru na prirodu sklonu sezonskim mijenama i frizure koje su jedan od najbržih načina zadovoljavanja osobne potrebe za promjenom, dizajneri su i salonu omogućili slijediti taj primjer, unaprijed ga osmislivši kao interijer koji i sam može lako i brzo podnositi i donositi promjene svog izgleda.

v-hair-salon-2

v-hair-salon-1

Foto: Duško Vlaović

Učitati još
Zatvori