Omiljeni kafić u Zagrebu dobio je još jednu šarmantnu lokaciju

Omiljeni kafić u Zagrebu dobio je još
jednu šarmantnu lokaciju

Cogito 05

Cogito Coffee Shop 2 – nastavak divne priče

Mnogima omiljena destinacija za savršenu kavu i prekrasnu atmosferu jest kafić Cogito na adresi Varšavska 11 u Zagrebu (iako se nalazi na ulazu u Obrtnički prolaz tako da ga mnogi baš tamo i smještaju). Topla, nježna, decentna atmosfera interijera već je postala trademark potpis dvojca koji stoji iza ove divna kavene priče – Matije Belkovića i Matije Hrkaća. S efektnim miješanjem antikviteta, zanimljivih detalja u nježnim, pastelnim bojama (najčešće plave i ružičaste) i skandinavskih utjecaja nastaje tako jedna vizualna Cogito priča. Iako je Cogito daleko poznat po svojoj pržionici kave, ovog puta naglasak ćemo staviti na uređenje nove šarmantne lokacije također u centru Zagreba.

Stolci iz njemačke škole i antikna rasvjeta

Pa krenimo redom… Nova lokacija je više nego idealna! Na adresi prilaz Gjure Deželića 40 otvorio se novi izlog za sve ljubitelje artisan kave i finih, probranih čajeva – i to doslovno. Prvo što ćete zamijetiti kada dođete pred vrata nove lokacije jest nevelik, no istovremeno prostran, čist, minimalistički prostor koji odiše toplinom. Originalni drveni stolci iz arhitektonske škole u Njemačkoj u kombinaciji s okruglim stolovima nježno ružičastog postolja čine osnovan namještaj. Nadopunjuju ga industrijske police ispunjene zanimljivim časopisima o kulturi kave kako bi svaki gost imao što zanimljivo čitati.

Cogito 07

Rasvjeta je isto specifična – čine ju antikne lampe, a dvije iznad šanka činile su zapravo luster. Rasvjeta je nabavljena od poznatog trgovca antikvitetima u Zagrebu. Iako svijetao, visokih stropova i mnogo praznih površina, prostor je ispunjen dobrom atmosferom i nenametljivošću – jednom od osnovnih karakteristika skandinavskog dizajna na koji neodoljivo podsjeća. Šank je opločen zelenim pločicama oštrih geometrijskih oblika i zapravo je uz ružičasto postolje stolova i veliku sobnu biljku u kutu jedina živa boja u prostoru.

Cogito izlog – prozor u svijet

Iz prostora otvara se prozor u svijet, točnije na ulicu Prilaz Gjure Deželića. Pogled je to kroz biljke, kroz izlog u kojemu možete sjediti, chillati, čitati knjigu ili jednostavno promatrati Zagreb kako užurbano prolazi Prilazom.  Vani je mali šank za pušače i terasa koja kada je sunčano vrijeme, vrvi gostima, a za oblačnijeg vremena prkosi nedostatku sunca svojim veselim i šarmantnim namještajem. Boravak ispod kestena koji se protežu Prilazom svakako je nešto što sada, u jesen, trebate što češće prakticirati, čisto radi potpunog doživljaja artisan kave ili najfinijih čajeva (za one ljubitelje oštrijih okusa toplo preporučujemo Ginger Lemon Rooibois) u centru grada, no potpuno van vreve…

Cogito 09

Cogito 08

Cogito 10

Cogito 11

Cogito 06

Cogito 16

Cogito 18

Cogito 02

Cogito 01

Cogito 15

Cogito 19

Cogito 12

Cogito 04 Cogito 03

Cogito 14

Cogito 21

Cogito 20

Cogito 23

 

Cogito 25

Foto: Sanja Jagatić Photography

Učitati još
Zatvori