Pet stvari koje nas brinu kad izađemo iz stana

Imate li i vi onaj osjećaj kada dođete u ured i upalite računalo da ste nešto zaboravili? Ili kad izađete vani i nikako se opustiti… poznat osjećaj. Porazgovarala sam s prijateljicama na kavi i provjerila kojih je to pet najčešćih stvari o kojima razmišljamo kada izađemo iz stana:

-Jesam li ponijela mobitel?
Drugo ja. Nema života bez njega. Jedini je razlog za neizostavno i pokunjeno vraćanje u stan.

-Jesam li isključila plin?
Toga nas je nekako najviše strah. Zaključile smo da kad vizualiziramo da taj nevidljivi plin istječe, da je posljedica neka eksplozija. Panika je zavladala.

Na tržištu postoje različiti pametni sustavi sa senzorima i mobilnim aplikacijama koji nam mogu pomoći da držimo pod kontrolom upravo one rizike uslijed kojih može doći do najvećih šteta u stanu. I tako sam ja, jer sam vidjela oglas, uz petogodišnje osiguranje mog stana koju sam riješila putem interneta, dobila i super poseban CO Iskon.Smarthome sustav. Danas u svakom trenutku mogu putem aplikacije na pametnom telefonu ili računalu provjeriti stanje u svojem domu, i to zahvaljujući senzorima pokreta, dima i vlage. Detektiraju li senzori dim, neočekivano kretanje ili nagli porast vlage, primit ću obavijest te ću stići na vrijeme reagirati i spriječiti potencijalno veću štetu. Svaki senzor aktivira se već na prvi znak opasnosti od poplave ili požara. Senzor pokreta, pak, reagira na kretanje u kući dok me nema, tako da je efikasno upozorenje na pokušaj neovlaštenog ulaska u moj dom.

Polica Croatia Imovina objedinjuje osiguranje građevinskog dijela i stvari u kućanstvu. To znači da njome osiguravate sve građevinske dijelove kuće ili stana – zidove, krov, zidne obloge, instalacije, antene i bojlere, kao i sve vrijednosti koje se u objektu nalaze. Ta je polica u kombinaciji s posebnim CO Iskon.Smarthome sustavom trenutno najpametnije osiguranje doma na tržištu. Sve informacije o polici osiguranja Croatia Imovina možete saznati na besplatnom telefonu 0800 1884 ili odmah online izračunajte cijenu police.

Foto: Pexels

1