Ljubimac koji zahtjeva malo pažnje, a pruža puno ljubavi

Ljubimac koji zahtjeva malo pažnje,
a pruža puno ljubavi

Ako razmišljate o kućnom ljubimcu, a nedostatak vremena i obaveze stalno vas sputavaju, chinchilla je pravi izbor za vas. Šarmantni glodavac sve je popularnija životinja u našim krajevima kao izvrstan mezimac za držanje u domu. Chinchilla će vas jako brzo osvojiti svojom umiljatošću i dobroćudnim karakterom.

Nažalost, postoji opasnost od toga da postanu ugrožena vrsta jer ih sve više uzgajaju radi njihovog krzna. Krzneno klupko zapravo je idealan mezimac za sve one koji nemaju puno vremena, a svejedno bi htjeli u domu imati neku životinjicu. Chinchilla potječe iz suhih gorskih predjela u Južnoj Americi, stoga će joj prostrani kavez za sretan život u domu biti neophodan. U nastavku doznajte više o preslatkom glodavcu Martyju iz Amsterdama.

Chinchilla – mali ljubimac velikog srca

Životinje koje su tjelesnom građom manje, uglavnom su poznate po svojoj unutarnjoj veličini. Tako je i u slučaju ove životinje koja će od vas zahtijevati minimalno pažnje i vremena. Neki mezimci jasno će pokazati uvrijeđenost čak će vas i ignorirati ako im niste dovoljno posvećeni. No, to nije tako kada govorimo o slatkoj chinchilli. Naime, ovaj glodavac je noćni tip pa će većinu dana ionako prespavati. Noću vole jesti i družiti se pa će uskoro postati omiljena maza svih ukućana. Osim suhog sijena i orašida, nekoliko puta tjedno počastite ih kriškom slasne jabuke.

Marty iz Amsterdama

Životinjice koje se razlikuju od ostalih glodavaca lako ćete prepoznati po oblim ušima i izrazito mekom krznu. Građom su veći od hrčka, ali manji od zečeva te su izrazito aktivni i živahni. Preslatka chinchilla koja nam je privukla pažnju na Instagramu živi u Amsterdamu. Iako su obično sive boje, postoje i varijacije u ostalim nijansama. Neobične šare i divno crno-bijelo krzno krase glodavca Martyja. Kako mu u opisu profila piše njegova misija je postati uspješan model. Stoga svakodnevno pozira pred kamerom svoje vlasnice za Instagramske fotke u nadi da će ga neka agencija zamijetiti i angažirati. Zahvaljujući obilježjima koje odudaraju od većine, ne sumnjamo da će se njegov san uskoro i ostvariti.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori