Champagne Jello Shots – zabavna ideja za novogodišnji party

Champagne Jello Shots – zabavna
ideja za novogodišnji party

Champagne Jello Shots

Novogodišnje slavlje nikako ne može proći bez pjenušca ili šampanjca (franc.  vin de Champagne). Čak i oni koji ne vole takva pjenušava pića točno u ponoć 31. prosinca nazdrave za bolju budućnost i godinu s ovim pjenušavim pićem. Ako ste u planovima za novogodišnji party unesite malo zabave i raznolikosti i uz ili umjesto pjenušca servirajte Champagne Jello Shots! Zabavni, efektni šareni žele zalogaji od vašeg već sada tradicionalnog novogodišnjeg pića.

Recept je jednostavan, a kako zalogaje možete servirati – pogledajte na ovim Instagram fotografijama koje donosimo u nastavku.

Sastojci:

1 1/2 mjerice (čaša od cca 2-2,5 dcl)pjenušca
1 žličica limunovog soka
1 žličica šećera
3 vrećice želatine u prahu ili listićima
1/4 mjerice (čaša od cca 2-2,5 dcl) vodke
ukras za posipanje – jestivi zlatni listići, mrvice u boji… što god vam padne na pamet.

Priprema:

Pomiješajte pjenušac, limunov sok i šećer u dubokoj tavi. Posipajte želeom. Pričekajte da se žele počne otapati te onda na blagoj vatri miješajte dok se želatina posve ne rastopi i prožme s tekućinom. Dodajte vodku i promiješajte. Izlijte u pleh za pečenje i ostavite da se hladi dok se posve ne stisne u krutu masu. Za to će trebati minimalno 2 sata, a računajte i na više, ovisi o količini.

Nakon što se ohladila smjesa, izrežite ju na vama zgodne oblike – preporučujemo kockice ili rombove, posipajte ukrasom i poslužite uz pjenušac.

Objavu dijeli Alix Gould (@alix.gould)

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori