Što znači biti ‘cat lady’ i kako su društvene mreže promijenile način naše komunikacije?

Što znači biti ‘cat lady’ i kako su društvene mreže promijenile način naše komunikacije?

@lieblingsmadchen

Svi oni koji vole kućne ljubimce i životinje te prate trendove u pet industriji znaju da se u posljednjih nekoliko godina razvio jedinstven vokabular koji će razumjeti samo oni uključeni u ‘zajednicu’ istomišljenika. O čemu se radi? Na društvenim mrežama dva najčešća pojma koja se rotiraju su #dogmum i #catlady. Za neke simpatični, za druge uvredljivi pojmovi svakako su otvorili vrata za neke nove rasprave. O čemu se točno radi i što ustvari znači kada se netko naziva cat lady ili dog mum, doznajte u nastavku.

Cat lady – šaljivi trend ili arhetip?

@kissenundkarma

U psihologiji arhetip je model osobe, osobnosti ili ponašanja. No, na društvenim mrežama stvari ne shvaćamo toliko duboko niti ozbiljno pa često pišemo stvari bez previše razmišljanja o potencijalno dvostrukim značenjima. Ljubiteljice mačaka ispod svojih fotki na Instagramu uz ostale hashtagove često uključe i onaj koji se sastoji od dvije riječi: cat lady. Za neke on označava ženu koja jednostavno voli mačke, dok su drugi otišli korak dalje i napisali čitavu definiciju, odnosno profil osobe koja se tako naziva. Prema definiciji, cat lady je žena ‘srednjih godina’ koja najčešće živi sama i kod kuće ima mnogo mačaka.

Dvosmislene poruke na društvenim mrežama

@slinkylongsausage

Slično je i s pojmom dog mum, kada se vlasnice psića nazivaju njihovim mamama. Društvene mreže su beskonačan prostor i poruke se lako mogu protumačiti dvosmisleno. Polemike koje su se pokrenule oko korištenja vokabulara novog doba zanimljivo je pratiti. No, na kraju dana perspektiva gledanja ovisi o vašoj namjeri. Koristite li svoje online profile za razonodu, zabavu ili kritiziranje? Profili posvećeni kućnim ljubimcima mjesto su širenja dobrog raspoloženja, smijeha i zabave – barem tako volimo vjerovati.

@jelena.marija

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori