Butterfly Ranunkule obožavat će svi ljubitelji proljetnica

Butterfly Ranunkule obožavat će svi
ljubitelji proljetnica

Ranunkule su omiljene proljetnice nezaobilazne u svim prozračnim i šarenim buketima i cvjetnim aranžmanima. Bez njih gotovo da i ne možemo zamisliti proljetni stol za brunch u vrtu ili pak izdašni buket na našem obiteljskom stolu.

Butterfly Ranunkule sinonim su za romantično, boho i rustikalno cvijeće, a ako se smjeste u velike keramičke vaze savršeno će se uklopiti i u interijere i eksterijere. Ova vrsta ranunkula je iz Japana, a svojim predivnim oblicima i bojama odlično izgleda u cvjetnim aranžmanima. Ova vrsta dobro podnosi boravak u vazi, a cvjetovi dugo mogu ostati svježi. Pojedinačni cvjetovi nalaze se na dugoj lisnatoj stabljici pa ih se zato često može vidjeti i u dugačkim vazama. Iako joj latice izgledaju krhko, ranunkula je čvrst cvijet, a ponekad su latice toliko vješto uvijene da dobijemo osjećaj kao da su napravljene od papira.

Butterfly ranunkule izgledom se malo razlikuju od ostalih cvjetova iste vrste, a specifične su upravo po svojim pastelnim bojama i tom “poljskom looku”. Bilo da ih sadite, kombinirate u vazi s drugim cvijećem ili poželite u vjenčanom buketu, ovaj izdržljivi cvijet dugo će vas uveseljavati svojom svježinom.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori