“Bunny ear” sukulenti koji podsjećaju na zečje uši hit su ovoga proljeća

“Bunny ear” sukulenti koji podsjećaju na zečje uši hit su ovoga proljeća

bunny-sukulent
Foto: Etsy

Sukulenti su izuzetno popularne kućne biljke pogotovo u urbanim sredinama gdje mnogi od nas nemaju dovoljno vremena koje možemo posvetiti biljkama. No iako slove kao jednostavne biljke koje rijetki mogu ubiti, zapravo to i nije tako. Da, možda ih nećete morati zalijevati i dohranjivati toliko često kao neke druge vrste, ali svakako ćete im morati posvetiti pažnju. Svojim specifičnim mesnatim listovima i najčešće minijaturnog rasta, toliko su neodoljivi da ih svaki istinski ljubitelj biljaka mora imati bar nekoliko. Vrsta ima toliko mnogo, no uvijek se iznenadimo kada pronađemo neki novi koji nas potpuno oduševi. Ovoga puta to je slučaj s ovim preslatkim sukulentima koji izgledaju kao zečije uši.

“Bunny ear” sukulenti

“Bunny ear” sukulenti poznati i pod nazivom Monilaria obconica specifični su upravo zbog svojih listova koji izgledaju poput pravih malih zečjih ušiju. Ovako slatki ipak nisu zauvijek jer kako sukulent raste tako se njihovi listići izdužuju, no i tada ne gube na svojoj šarmantnosti. Ako ste te sreće da se ovom sukulentu jako svidi kod vas iznenadit će vas i prekrasnim rozim cvjetovima. Ljudi ih obožavaju kao i druge sukulente jer ono što im morate pružiti je dovoljno svijetla i ne zalijevati ih previše, a ako pogodite uvjete mogu rasti godinama.

Popularni na internetu

Iako je cijeli internet poludio za ovim sukulentima, vjerujemo kako će tek postati popularni kako se Uskrs bude približavao. Do tada ih stignete naručiti i smjestiti u nove teglice. Mi smo pronašli nekoliko primjeraka na popularnoj platformi za kreativce Etsy, a možete ih potražiti i u našim vrtnim centrima.

Foto: Etsy, Instagram

Učitati još
Zatvori