Kreirajte sami svoj bullet planer

Kreirajte sami svoj
bullet planer

Bullet planer

@bujo.memories

Između malih planera, zaboravljenih dnevnika, aplikacija na pametnim mobitelima i Google kalendara, u pokušaju postizanja savršenog sistema organizacije, nakon nekoliko tjedana dogovori su često zaboravljeni, zadaci nerijetko nestali putem, a konačni rezultat više je odgovarao opisu neorganiziranog kaosa. Ako je jedna od vaših novogodišnjih odluka bila bolja organizacija poslovnih i privatih obaveza, novi trend u svijetu organizacije možda vam može pomoći.

Bullet planer

@howtobulletjournal

Zaboravite na skupe planere, nekoliko skinutih aplikacija i kalendara od kojih vam svaki služi nečemu, ali nijedan ne obuhvaća sve. Bullet stil vođenja dnevnika obuhvatit će svaki dio vašeg dana, tjedna i mjeseca, a sve što će vam trebati su kemijska olovka i klasična bilježnica, najčešće, radi praktičnosti, manjeg formata. Koliko ćete mjesta izdvojiti za određenu rubriku zadataka i obaveza, kako ćete podijeliti i rasporediti dnevne i tjedne zadatke te kako će vaš bullet dnevnik izgledati, ovisi isključivo o vama.

Bullet planer

@pageflutter

Iako ovaj tip organizacije nije novost, unazad nekoliko godina doživio je nevjerojatni rast popularnosti. Kao savršeni spoj planera i dnevnika otvorio je različite mogućnosti i svoje korisnike potaknuo na kreativnost. Najjednostavniji oblik vođenja bullet dnevnika obična je bilježnica koja će vam poslužiti kao prazno platno na kojem ćete sami naslikati plan i raspored te dizajn i izgled. Ako ne znate odakle krenuti, na Internetu možete pronaći na tisuće različitih primjera koji vam mogu poslužiti kao početna inspiracija, a nakon samo par tjedana počet ćete shvaćati što mijenjati, dodati ili ukloniti kako bi vaš bullet dnevnik savršeno odgovarao vašim željama i potrebama.

Ako unutar radnog tjedna želite imati bilješke vezane za knjigu koju ste taj tjedan pročitali, popis za dućan ili popis filmova koje želite pogledati, forma bullet dnevnika dozvolit će vam da maksimalno personalizirate svoj novi dnevnik tj. planer.

Bullet planer

@teaandtwigs

Maksimalna personalizacija čar je i ono u čemu leži uspješnost i popularnost bullet dnevnika. Ipak, na početku, upravo će ta ista personalizacija oduzimati više vremena za oraganizaciju, nego ste na to navikli s klasičnim planerom i različitim aplikacijama. Iako se radi tek o desetak minuta dnevno više koje ćete posvetiti planiranju sljedećeg dana ili tjedna, što je mnogima bilo dovoljno za odustajanje, nakon nakoliko početnih tjedana u kojima ćete otkriti i uformiti savršeni način planiranja unutar bullet dnevnika, i nakon što usvojite samu naviku svakodnevnog vođenja ovakvog tipa organizacije, nekoliko minuta dnevno bit će vam i više nego dovoljno.

Bullet planer

@teaandtwigs

Koji je razlog uspješnosti i porasta popularnosti bullet dnevnika? Činjenica da sami kreirati svaki detalj i unosite svaku informaciju, bilo da koristite zapise nalik dnevničkim ili skraćenice i različite simbole kako bi označili različite stvari, proces vođenja ovog planera/dnevnika ono je što će vam dati osjećaj kontrole i sigurnosti.

Zaboravljeni dogovori postat će prošlost, a osim savršenog dnevnog, tjednog i mjesečnog plana i programa, bullet dnevnik postat će mjesto na kojemu se možete kreativno izraziti. Sitne ilustracije ili eksperimentiranje s različitom debljinom, veličnom i tipom slova ili promjene rasporeda poprimit će gotovo terapeutski učinak.

Bullet planer

@teaandtwigs

Ako u novoj godini tražite nešto novo, bullet planer odličan je izbor koji će uskoro postati mnogo više od spoja dnevnika i planera, a vrijeme koje ćete posvetiti njemu bit će vrijeme kad se možete opustiti, staviti sve na papir i kreativno se izraziti. Baš poput bullet dnevnika personaliziranog od vas i za vas, vrijeme svakodnevno utrošeno na vođenje ovog tipa dnevnika i planera bit će vaše vrijeme utrošeno samo na vas i za vas.

Bullet planer

@viacalligraphy

Tekst: Ela Jarni

Foto: Instagram

Preporuka

Zatvori