Brunch u Maloj kavani

Brunch u Maloj kavani

mala-kavana-ivana-andrijanic-2

Svaki grad ima ono jedno mjesto koje je kultno, bilo zbog lokacije, kave koja je baš uvijek ista i odlična ili zbog onog nečeg što se ne da definirati. Takva mjesta ima i Zagreb, a to su kavane. Nekada je Trg bana Jelačića krasilo nekoliko kultnih kavana, a danas je ostala samo jedna koja bez obzira na vremena nije promijenila svoj identitet – Mala kavana.

mala-kavana-ivana-andrijanic-12

Mala kavana jedno je od kultnih mjesta u gradu gdje ćete susresti šarmantne starije dame, gospodine sa šeširima koji sigurno već pola stoljeća piju kavu i to uvijek na istome mjestu, mlade koji vole osjetiti dašak starog Zagreba, prijateljice koje se žele osunčati na terasi, umjetnike koji uz čašu vina nesmetano sjedaju za bijeli klavir kako bi nešto odsvirali, obitelji koje znaju da se ovdje jedu najbolji kolači pripremljeni prema tradicionalnim receptima. Savršena lokacija čini Malu kavanu najprivlačnijom vikendom kada su svi stolovi puni, a terasa na glavnom gradskom trgu uvijek je rado posjećena.

mala-kavana-ivana-andrijanic-9

mala-kavana-ivana-andrijanic-8

Ono što nas posebno veseli je što je ovo mjesto proširilo svoju ponudu, i sada, uz uvijek prefinu kavicu, ovdje možete doručkovati, pojesti nešto lagano ili pak počastiti se vrhunskim kolačima slastičarke Barbare Koprolčec te slastičara Roberta Bašića. Šef kuhinje Damir Bratanić priprema pak jednostavna, brza i ukusna jela od namirnica koje dolaze sa samo nekoliko metara udaljenosti – tržnice Dolac. Na meniju trenutno možete pronaći jela inspirirana proljećem kao što su izvrsna Caesar salata, club sandwich, fini rižoto od cikle, bruschette sa svježim povrćem i slično. Kao i nekada, ovo je mjesto u kojemu želite rado provesti kratke ili duže pauze koje krase vaš dan.

mala-kavana-ivana-andrijanic-7

Kavana je nedavno preuređena no nije izgubila stari šarm. Baršunaste plave stolice, kristalni luster, zanimljivi dekorativni detalji, ogledala, bijeli klavir, visoki stropovi… sve nas to malo podsjeća na romantične pariške kavane. Ako se želite vratiti u neka druga vremena nabacite osmijeh na lice, naočale a la Brigitte Bardot i počastite se brunchem u Maloj kavani.

mala-kavana-ivana-andrijanic-6

mala-kavana-ivana-andrijanic-5

mala-kavana-ivana-andrijanic-4

mala-kavana-ivana-andrijanic-1

mala-kavana-ivana-andrijanic-3

Foto: Rajna Raguž

Učitati još
Zatvori