Upoznajte bostonskog terijera poznate poslovne žene i trendseterice

Upoznajte bostonskog terijera poznate
poslovne žene i trendseterice

Ako ste u posljednje vrijeme imalo ‘skrolali’ Instagram feedom sigurno ste primijetili trendsetericu koja se krije iza imena @babba.c. Mlada, talentirana poduzetna žena s izrazito upečatljivim smislom za odijevanje strastvena je ljubiteljica životinja. Njezin  bostonski terijer Blue ima svoj privatan profil, a vjerni je pratitelj na putovanjima i poslovnim sastancima Babbe.

Njezina tvrtka bybabba specijalizirana je za organizaciju evenata, consulting i brend marketing. No, ova modna entuzijastica, čini se uspješna je na svim poljima svog života. Njezin psić je jedan od onih Instagramskih ljubimaca koji živi život ‘pod staklenim zvonom’. Blue će vas osvojiti na prvu, a dali je bostonski terijer ljubimac za vas doznajte u nastavku.

Francuski buldog Blue

Nije tajna da poznate blogerice vole životinje i ponosno šetaju svoje modno usklađene ljubimce ulicama svjetskih metropola. Moderno doba promijenilo je percepciju gledanja na to što ili tko čini obitelj. Na veliku radost četveronožnih mezimaca i oni se danas smatraju punopravnim članovima i uživaju jednake povlastice kao ostali ukućani. Blue je pravi sretnik jer osim bezuvjetne ljubavi, odsjeda u najskupljim hotelima, prisustvuje sastancima s najutjecajnijim ljudima iz poslovnog svijeta i uživa privilegije koje bi mnogi mogli samo poželjeti.

Kućni ljubimac za gradski život

Bostonski terijer je pasmina koju će, oni koji se ne razumiju u njih, često zamijeniti s francuskim buldogom. Iako imaju fizičkih sličnosti, radi se po poprilično različitim ljubimcima. Naime vrsta se prvi puta pojavila, kako i samo ime sugerira, 1870.-ih u Bostonu, križanjem buldoga i bul terijera. Obje pasmine poznate su kao borbeni psi i s tim ciljem su se krenuli uzgajati. Nažalost, njihov uzgoj krenuo je s ciljem da sudjeluju u borbama pasa. Maleni pas hrabrog srca vrlo je aktivan, no kao ljubimac ne i agresivan pa vas to ne treba brinuti. Pripitomljeni su za držanje u domu i kao takvi idealan ljubimac za stan ili manji životni prostor. Za razliku od francuskih buldoga koji često razvijaju zdravstvene probleme, bostonski terijer spada u poprilično zdravu, vitalnu pasminu.

Babba svog mezimca vodi na sve važne sastanke, a klijenti se s razlogom razdragaju čim dvojac pređe preko praga. Iako imaju zanimljive pretke i povijesne okolnosti nastanka, miroljubivi su i umiljati. Smatra se da među psima imaju najljepše krzno, a u to ćete se uvjeriti ako ih pomazite. Crno-bijeli ili sa šarama, pa sve do crvenkastih tonova bostonski terijer dolazi u paleti nijansi koje svakoga čine još slađim. Poslušni su i nećete imati problema s dresiranjem, pogotovo ako ih u dom dovedete kao štenad.

 

 

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori