Boho oaza u centru grada Zagreba

Centar Zagreba krije odlična arhitektonska i dizajnerska rješenja novo adaptiranih stanova. Način na koji je stan projektiran uvelike utječe na stil života, no adaptacijom te miješanjem modernih i stilskih komada namještaja ovaj stan otvorenog tlocrta odlično funkcionira kao boho oaza.

SONY DSC

Stan je maksimalno prozračan i osvijetljen što je postignuto uklanjanjem vrata i pregradnih zidova te ostakljivanjem čitave istočne strane. U stanu se skladno nadopunjuju moderni dizajnerski komadi s renoviranim stilskim namještajem, marokanskim tepisima, tabureima i dekorativnim detaljima. Možda se čini neobičnim potezom, no postavljanjem kade u sredinu stana dodatno naglašava jedinstvo prostora.

Jedina izdvojena prostorija u stanu je kuhinja što je svakako pametan potez zbog miješanja raznih kulinarskih mirisa – koliko god primamljivi bili njih ipak želite izdvojiti iz spavaćeg i garderobnog dijela stana. Na kuhinju se nastavlja blagavaona koja po potrebi poprima funkciju radne sobe i dnevnog boravka.

SONY DSC

Interijer je uređen u divnoj, nenametljivoj fuziji europskog i afričkog stila uređenja kojim se postiže dojam ugodne topline boravka, a taj poseban dojam nadopunjuje prekrasan pogled na romantične gornjogradske zelene obronke.

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

Tekst: Ivana Niskota

Preuzeto s dekorum.hr

0