Predstavljamo treću generaciju BMW-a X1: Novi robustan stil s više opreme
Predstavljamo treću generaciju BMW-a X1: Novi robustan stil s više opreme

Predstavljamo treću generaciju BMW-a X1:
Novi robustan stil s više opreme

U društvu medija u zagrebačkom BMW Tomić City Store na Roosveltovom trgu ekskluzivno je predstavljena treća generacija novog BMW-a X1.

Robusna aura novog BMW-a X1, s motorom s unutarnjim izgaranjem, kao plug-in hibrid ili potpuno električni, najnoviji model X1 impresionira svojom svestranošću i funkcionalnošću. Površinska obrada, linije i otmjeni detalji vanjskog dizajna BMW-a X1 pokazuju njegov identitet Sports Activity Vehicle (SAV) jasnije nego ikada.

Prepoznatljive značajke dizajna uključuju snažne proporcije, gotovo kvadratne konture lukova kotača i prepoznatljivi stil BMW X modela prednjeg i stražnjeg kraja. Uspravan prednji kraj novog BMW-a X1 daje mu puno veći osjećaj prisutnosti, s tankim LED prednjim svjetlima, velikom, gotovo četvrtastom BMW bubrežastom rešetkom, linijama u obliku slova X koje se šire prema bokovima i privlačnim kromiranim trakama u donjem dijelu služi kao njegov definirajući element.

Prilagodljiva LED prednja svjetla s matričnim dugim svjetlima, pulsirajućim pokazivačima smjera i promjenjivom raspodjelom svjetla dostupna su tek kao opcija. Gledano straga, tanak prozor na vratima prtljažnika, vodoravne linije, upečatljiva LED svjetla i prošireni lukovi kotača stvaraju tipičan SAV izgled.

Progresivan ambijent, svestran unutrašnji prostor, povišen položaj sjedenja stvaraju dojmljivo iskustvo vožnje, a ključni elementi redizajna kabine su vitka ploča s instrumentima, zakrivljeni zaslon, “plutajući” naslon za ruke s integriranom kontrolnom pločom i ladica za pametni telefon s neizravnim osvjetljenjem na prednjem dijelu središnje konzole.

Novorazvijena sjedala dostupna su s opcijom kožnih presvlaka, a na popisu opcija također se mogu naći sportska sjedala, električno podešavanje sjedala s funkcijom memorije te masažnim naslonom za glavu. Poboljšana su i akustična udobnost i zaštita putnika, a integrirani koncept pasivne sigurnosti sada uključuje i novi interakcijski zračni jastuk između prednjih sjedala.

Stražnji odjeljak novog BMW-a X1 uključuje tri sjedala pune veličine koja nude značajno poboljšanje udobnosti sjedenja. Nasloni stražnjih sjedala mogu se preklopiti ili namjestiti pod drugim kutom kako bi se povećao kapacitet prtljažnika. Kapacitet prtljažnika može se povećati sa 540 na najviše 1600 litara, a kuka za vuču prikolice, po narudžbi dostupna kao opcija za novi BMW X1, upravlja se električnim pritiskom na gumb.

Novi BMW X1 također svojim putnicima pruža iskustvo najnovije generacije BMW iDrive multi-senzornog vozila u obliku standardnog BMW Live Cockpita Plus. Temeljen na BMW operativnom sustavu 8, sastoji se od BMW zakrivljenog zaslona sa svojom najsuvremenijom grafikom i strukturom izbornika zajedno s BMW Intelligent Personal Assistant koji je sada stekao dodatne vještine.

Potpuno digitalnu skupinu zaslona čine informacijski zaslon od 10,25 inča i kontrolni zaslon s dijagonalom zaslona od 10,7 inča. Novi BMW iDrive namjerno je usmjeren na pružanje intuitivne kontrole dodirom i glasom. Opsežna digitalizacija unutrašnjosti omogućuje značajno smanjenje broja fizičkih gumba, kontrola i prekidača potrebnih za rad.

Tehnološki napredak postignut u novom BMW-u X1 u usporedbi s prethodnim modelom također je vidljiv u mnogo većoj raznolikosti automatiziranih sustava za vožnju i parkiranje. Standardne značajke uključuju tempomat s funkcijom kočenja i sustavom upozorenja na prednji sudar, koji je detektira nadolazeći promet pri skretanju ulijevo (u zemljama gdje vozila voze udesno) te pješake i bicikliste pri skretanju udesno. Parking Assistant uključujući kameru za pomoć pri vožnji unatrag i asistent za vožnju unatrag, također čini dio popisa standardne opreme.

Popis opcijskih značajki, uključuje Steering and Lane Control Assistant, Active Cruise Control sa Stop&Go funkcijom, Active Navigation, funkciju upozorenja pri izlasku i BMW Head-Up Display, kao i Surround View, Remote 3D View, BMW Drive Recorder i Remote Theft Recorder funkcije. Postojeće funkcije mogu se nadograditi pomoću Remote Software Upgrades, koja također omogućuje dodavanje novih funkcija (dostupnost ovisi o hardveru ugrađenom u vozilo i tržišnim uvjetima).

BMW X1 modeli dostupni su za narudžbu u Tomić & Co. salonima u Zagrebu, Zadru, Rijeci, Splitu, Osijeku i Puli uz brojne pogodnosti i inovativne oblike financiranja prilagođene novim ekološki prihvatljivim vozilima s niskom emisijom ugljika iz BMW Grupe.

Foto: PR

Učitati još
Zatvori