Blogtober – pripremite maštu i kreativnost za novi jesenski izazov

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ola, boho soul| poems.pl (@poems.wonderland) on

Društvenim mrežama često se šire pozivi na razne ‘izazove’ koji ubrzo postanu pravi hit. Za stvaranje sadržaja i pokretanje trendova potrebni su inspiracija, mašta i kreativnost, a zahvaljujući internetu toga zaista ne nedostaje. Koliko ste se puta zapitali kako poznate blogerice dolaze do ideja za objavljivanje fotki i članaka te i sami poželjeli biti jedan od njih? Blogtober je listopadski trend koji vlada svijetom blogera, vlogera i svih onih koji vole ‘postati’ na društvenim mrežama. Ako ste u kreativnoj krizi ili ste samo neodlučni oko pokretanja vlastitog bloga sada je idealno vrijeme za prihvatiti izazov i krenuti u ostvarenje želja. U nastavku pročitajte više o blogtober izazovu te potražite jesensku inspiraciju za fotkanje i pisanje sadržaja na vlastitom profilu.

Blogtober kao izazov i inspiracija

 

View this post on Instagram

 

A post shared by JENNIFERJONES | travel blogger (@heyjenniferjones) on

Društvenim mrežama mnogi su zahvalni, jer upravo na virtualnim platformama ideje i inspiracije svakodnevno se šire diljem svijeta. Snovi u par klikova postaju realnost,kilometri ne znače baš ništa, a mašta briše sva ograničenja.  Listopadski izazov – blogtober – osmišljen je da vas izazove na nešto novo, pobudi vašu kreativnost, ali i vas učini inspiracijom drugima. Prema nekim statistikama u svijetu se svakodnevno marljivo piše 2 do 3 milijuna blogova, a jednako toliko ih svakoga dana i nastane. Ako već neko vrijeme pišete dnevnik, poeziju, volite fotografirati, osmišljavati recepte, dekorirati interijer ili pak isprobavati make-up lookove i modne kombinacije sada je prilika da to podijelite s ostatkom svijeta. Pravila nema, osim da u 31 listopadski dan osmislite sadržaj koji ćete redovno objavljivati na svom profilu. To možete učiniti na vašem blogu, Instagram profilu, Pinterestu, Facebook stranici ili bilo kojoj drugog društvenoj platformi. Vaš sadržaj osim što će iz vas izvući kreativnost i maštu za stvaranjem nečeg novog, sigurno će mnogim drugima poslužiti kao nadahnuće i inspiracija u vlastitom pothvatu.

Tematsko šarenilo ili monokromni stil

 

View this post on Instagram

 

A post shared by — viki 🍯🐝 (@coldbujo) on

Svaki bloger, novinar, pisac i content creator, zna da je tematsko opredjeljenje i ciljana publika prva faza u procesu nastanka bloga. Izbor je osobna stvar, stoga blogtober provedite u objavljivanju sadržaja koji vam najviše leži. Ako se odlučite za recepte, potrudite se da na maštovit način prikažete jesensku gastronomiju na tanjuru. Ljubitelji toplih jesenskih napitaka znaju da dobra dekoracija svaku šalicu može napraviti slikom za puno lajkova. Strast prema modi pokažite u najljepših slojevima odjevnih kombinacija za jesenske dane.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Eleni (@myparadissi) on

Ljubav prema dizajnu interijera prikažite kroz sezonske boje i dekoracije te savjetima kako i drugi mogu postići sličan efekt u svojim domovima. Svi oni koji imaju oko za fotografiju, blogtober mogu iskoristiti za kreiranje kolaža ili boarda na Pinterestu te načiniti vlastitu galeriju najljepših radova. Pisanje članaka mogu biti osobna iskustva, savjeti, putopisi, poezija i pjesme. Putoholičari dobro znaju da su fotke s putovaja najljepša uspomena za uhvatiti trenutak u sliku. Podijelite najbolje trenutke vašeg putovanja s ostalim blogerima koji putuju svijetom u potrazi za savšrenim kadrom. Kao što već znate, pravila nema, a sadržaj kroz 31 dan može biti istog stila ili potpuno šarolika paleta motiva.Vrijeme je da uzmete papir i olovku, isplanirate svoj listopadski izazov i krenete u realizaciju kreativnih ideja u djelo.

Foto: Instagram

0