Poslovna putovanja nikad nisu bila zabavnija

Poslovna putovanja nikad nisu
bila zabavnija

Dok većinu posao zadržava iza uvijek istog stola, drugima poslovne obaveze donose brojna putovanja. Do sada, sretnici čiji posao uključuje letove od nekoliko sata isticali su kako poslovna putovanja ne ostavljaju vremena za uživanje. Ipak, novi bleisure trend stvorio je i nove putnike koji su pronašli način kako spojiti poslovno s ugodnim. Sljedbenici bleisure trenda unutar poslovnih putovanja pronašli su različite načine kako stvoriti slobodno vrijeme i uživati u njemu. Bilo kao samostalni avanturisti ili s uvijek dobrodošlom pratnjom, bleisure putnici unutar svojeg kovčega kriju dvije uloge. Dok se s jedne strane nalazi poslovna uniforma i laptop koji nosi sve poslovne obaveze, druga strana krije omiljenu ležernu kombinaciju i bezbroj mogućnosti.

Nov i nevjerojatno primamljiv način putovanja tražio je i novi pristup. Umjesto nekoliko desetaka sati provedenih u gradu na drugom kraju svijeta, sve više putnika s poslovnim obavezama u koferu odlučilo je izdvojiti nekoliko dana prije ili nakon poslovnih sastanaka i dogovora za istraživanje novih mjesta. Isprepletena s turističkim razgledavanjem i uživanjem, poslovna putovanja postala su ugodnija i primamljivija no ikad. Kako putovati poput novih putnika i izvući najbolje iz svakog poslovnog puta?

SVE POČINJE S PAKIRANJEM

Nakon što ste isplanirali svoje sljedeće poslovno putovanje i u njega ubacili dozu uživanja, vrijeme je za pakiranje. Za razliku od klasičnih poslovnih putovanja, bleisure trend donosi i novi pristup pakiranju. Kovčeg tada, baš poput njegovog vlasnika, nosi dvije različite prtljage. Kako bi slobodno vrijeme maksimalno iskoristili, ne zaboravite na udobnu, ali svestranu odjeću i obuću za lutanja novim gradovima i istraživanje novih mjesta. Fotoaparat, vodič i dnevnik putovanja najbolji su modni dodaci koje možete ponijeti sa sobom.

SLOBODNO VRIJEME PROVEDITE KAO TURIST

Bilo da ste unutar poslovnog puta pronašli nekoliko slobodnih sati ili nekoliko slobodnih dana, provedite ih poput turista. Posao ostavite u uredu ili hotelskoj sobi, a laptop i planer zamijenite vodičem i kartom. Prije samog puta, istražite i napravite popis zanimljivih mjesta koja želite posjetiti te skupite preporuke od prijatelja. Stvorite fleksibilan plan slobodnog vremena koji će se pobrinuti da u potpunosti iskoristite svaki slobodni trenutak i doživite najbolje, ali istovremeno ostaviti prostora za neplanirana skretanja i avanture.

UŽITAK PUTOVANJA PRETVORITE U POSAO

Prije desetak godina, velik broj poslova unutar kojih su milenijalci pronašli potencijal i izgradili zavidne karijere bili su nezamislivi. Od popularnih blogova, podcastova i YouTube kanala do zarađivanja postovima na društvenim mrežama, čini se da je generacija novih igrača unutar poslovnog svijeta otkrila savršenu formulu kako spojiti ugodno s korisnim, odnosno poslovnim. Iako se iza svakog od navedenih poslova nove generacije nalazi puno uloženog truda i vremena, milenijalci su uživanje i putovanja učinili nezaobilaznim dijelom poslovnog dana i rutine. Dok su neki freelance način rada iskoristili kako bi unutar poslovne godine uklopili što više putovanja, drugi su putovanja pretvorili u posao. Kroz popularne vlogove u kojima vas vode kroz svoj dan do putopisa, bloga i priča o različitim destinacijama ispričanih kroz nekoliko Instagram slika, nova generacija odmaknula se od poznatog i unutar putovanja u nepoznato pronašla savršeni spoj poslovnog i ugodnog.

Tekst: Ela Jarni

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori