Botanički vrt postaje glazbena oaza

Botanički vrt postaje glazbena oaza

biljkeisvirke2

U Botaničkom vrtu PMF-a u Zagrebu održat će se Biljke i svirke – novo događanje koje će povezati glazbu i prirodu na originalan način i osigurati svim posjetiteljima posebno pop-up glazbeno iskustvo na jedinstvenoj lokaciji. Biljke i svirke će na dva vikenda pretvoriti Botanički vrt u neobično koncertno odredište i stvoriti pravu malu glazbenu oazu u centru grada!

biljkeisvirke4

Na šest lokacija u intimnoj i ležernoj atmosferi, profesionalni glazbenici i studenti Muzičke akademije izvodit će djela nekih od najznačajnijih skladatelja i glazbenika u povijesti, uključujući i Mozarta, Bacha, Debussyja, Chopina, Franka Sinatre, Beatlesa i Louisa Armstronga, a koncertima će biti zastupljen široki raspon žanrova od klasike i jazza do rocka.

biljkeisvirke1

Starinski klaviri, pianina, violine, saksofoni i trube savršeno će se uklopiti u predivno okruženje Botaničkog vrta PMF-a, a posjetitelji će kroz opuštenu šetnju otkrivati lokacije na kojima će moći uživati u glazbi. Svakoga dana od 16 do 18 sati nastupat će profesionalni glazbenici predvođeni pijanistima Aljošom Jurinićem i Danijelom Gašparovićem, gipsy jazz bendom Oridano, gitaristom Antom Gelom i pjevačicom Artemijom Stanić te studenti Muzičke akademije.

Prije i nakon ovih malih, intimnih koncerata svi zainteresirani moći će i sami zasvirati pred publikom i postati aktivni sudionici čitave priče, a možda čak i otkriti svoj poneki skriveni talent.

biljkeisvirke

Događanje će biti besplatno za sve posjetitelje, a trajat će oba vikenda, 11. i 12. te 18. i 19. lipnja, od 11 do 19 sati. Više informacija pronađite na službenoj Facebook stranici.

T.B.

Učitati još
Zatvori