Hotel u stoljetnoj trogirskoj palači

Hotel u stoljetnoj trogirskoj palači

bifora-heritage-hotel-10

Hotel Bifora Heritage smjestio se u Trogiru, točnije na Čiovu, samo 350 metara od povijesne jezgre ovog hrvatskog grada pod zaštitom UNESCO-a. Otvoren 2016. godine, nalazi se u stoljetnoj kamenoj palači koju je još u 13. stoljeću izgradila plemićka obitelj Dragazzo.

bifora-heritage-hotel-3

Inicijacija projekta obnove potekla je od strane ruskog investitora, a s obzirom da je palača zaštićeno kulturno dobro, njena rekonstrukcija tekla je pod budnim okom konzervatora. Primarni cilj je bila zaštita izvornog zdanja stoga je naglasak ostao na kamenu, koji potpuno dominira prostorom. Upravo je ta grubost kamena i drveta ono što daje poseban šarm Bifora Heritage Hotelu. Ime je dobio po tipu prozorskog okna okomito podijeljenog na dva jednaka dijela, a bifora Heritage Hotela s četiri zvjezdice, osim estetske vrijednosti, pruža upečatljiv pogled na staru jezgru grada Trogira.

bifora-heritage-hotel-6

Uz pažljiv pristup građevinskim radovima, pomno se osmišljavao i interijer kroz oči dizajnerice Ane Perišin Stipoljev. Pri uređenju su korišteni prirodni materijali u neutralnim tonovima kako bi naglasak ostao na kamenu. Namještaj je moderan i minimalistički s upečatljivim detaljima. Gotovo sav namještaj hrvatske je proizvodnje, rađen upravo za ovaj hotel prema nacrtima dizajnerice.

bifora-heritage-hotel-2

U kamenom interijeru s drvenim detaljima prevladavaju uglavnom svijetle i neutralne boje, s dodatkom više nijansi plave. U prostorije su se izvrsno uklopile i umjetnine akademskog kipara Roberta Jozića.

bifora-heritage-hotel-1

Uz 15 bogato opremljenih soba, u sklopu hotela dostupni su restoran i bar s terasom, odakle se pruža pogled na obližnju marinu i povijesnu jezgru Trogira. Novi izgled višestoljetnog zdanja i sve pogodnosti hotela pokazali su se kao dobitna kombinacija za odmor iz snova. Više informacija o rezervacijama i sobama pronađite na službenoj stranici Bifora Heritage Hotela.

bifora-heritage-hotel-9

bifora-heritage-hotel-8

bifora-heritage-hotel-5

Foto: Bifora Heritage Hotel

Učitati još
Zatvori