Omoti za hranu koji će smanjiti količinu otpada u vašem kućanstvu

Omoti za hranu koji će smanjiti količinu
otpada u vašem kućanstvu

 

 

 
 

 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 

 

 

 
 

 
 

 

 

 

 

Objavu dijeli Reusable Food Wraps (@beeswrap)

Puno se priča o zaštiti okoliša i na koje načine možemo mi kao pojedinci pridonijeti. Jedni misle da mi kao pojedinci ne možemo ništa zbog velikih kompanija koji rade ogromne štete, dok drugi smatraju potpuno suprotno misleći da svatko može stvoriti razliku. Često možemo naići na reklame koje nas potiču da probudimo svijest o zagađenosti planeta. Održivost, biorazgradivost, organski su samo neke od riječi koje se sve češće upotrebljavaju. Beauty, modna i druge industrije našle su se na udaru aktivista koji smatraju da ne pokreću dovoljno akcija po pitanju zaštite okoliša. Jako se zamjera brzim lancima odjeće koji su uzrok ogromnog zagađivanja, a tome su glavni krivci enormne količine odjeće koju se svaki dan proizvode, bacaju i na kraju spaljuju. Tako dolazi do efekta staklenika zbog plinova koji se ispuštaju u atmosferu.

 

 

 
 

 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 

 

 

 
 

 
 

 

 

 

 

Objavu dijeli Reusable Food Wraps (@beeswrap)

Brojne poznate i slavne ličnosti u svojim govorima dovode u fokus ovaj problem, pa se Joaquin Phoenix u svom govoru na ovogodišnjim Oscarima, između ostalog, dotakao veganstva. Neki kao Joaquin smatraju da veganstvo može spasiti svijet od propasti zbog ogromnih šteta koje rade farmeri. No, ne morate ići toliko daleko ako želi pridonijet spašavanju Zemlje.

Upoznajte brend Bee’s Wrap

Brend Bee’s Wrap odlučio je spriječiti konstantno korištenje plastičnih vrećica i folije u kuhinji. Svi imamo naviku zamotati ostatak hrane u foliju ili ubaciti u plastičnu vrećicu i zatim nakon korištenja baciti u smeće čime stvaramo nepotreban i štetan otpad. Jednoj plastičnoj vrećici treba više stotina godina da se razgradi, a aluminijska folija sadrži štetne stvari koje izgaranjem ili bilo kakvim doticajem s prirodom ispušta štetne tvari. Bee’s Wrapp je izumila Sarah Kaeck 2012. godine za što je rekla da se vratila starinskim tradicijama. Miješanjem organskog pamuka, pčelinjeg voska, organskog ulja jojobe, smole stabla stvorila je perivu alternativu plastičnim omotima. Bee’s wrap se može koristiti više puta, ali je važno napomenuti da se pere hladnom vodom i deterdžentom. Ako se opere u vrućoj vodi, postoji mogućnost da pčelinji vosak reagira i onda se gubi funkcionalnost proizvoda. U početku, svaki list je premazivala ručno, ali su izumili stroj zahvaljujući kojem više ne trebaju sve raditi na ruke.

Bee’s Wrap se mogu nabaviti u Planetopiji i dosupni su u tri različite veličine, a možete ih pronaći u webshopu.

Tekst: Lea Jajaš

Photo: Instagram

Učitati još
Zatvori