Bajkovite modne ilustracije

Listajući modne časopise i surfajući portalima, fotografije modela, blogera i revija obasipaju nas sa svih strana. Tako saznajemo sve o aktualnim trendovima i novim kolekcijama, a često dobivamo ideje i za vlastite modne kombinacije. Kako bi izgledalo da umjesto fotografija modni svijet pratimo putem ilustracija, saznat ćete ukoliko zapratite ovih nekoliko Instagram profila.

Vodene boje, osim za pejzaže, zbog svojih karakteristika idealne su i za prikazivanje delikatnih materijala i detalja modnih kreacija, u što se možete uvjeriti jednim pogledom na radove Katie Rogers. Njeni radovi svidjeli su se nekim od najpoznatijih modnih kuća kao što su Cartier, Valentino i Swarovski, a vi ih možete pogledati na profilu @paperfashion.

Sljedeća ilustratorica također je odana tehnici akvarela, a svojim malim umjetničkim djelima, uz dozu jednostavnosti, uspjeva uhvatiti i bit svakog modela. Osim na stranicama Voguea, Ellea i Marie Clairea, crteži Samanthe Hahn prikazani su internacionalnoj publici od New Yorka do Hong Konga, a poželite li zaviriti u njenu izložbu u malom, pogledajte @samanthajhahn.

Jamie Lee Reardin inspiraciju za svoj specifičan stil vuče iz animiranih filmova, a za nastali proizvod kaže da je kombinacija Cruelle deVille, Alexandra McQueena i ‘Mrtve nevjeste’ Tima Burtona. Ovaj teatralni i pomalo mračni prikaz današnjih trendova, modela i kolekcija za oko je zapeo Balmainu, Dioru i Essieju, a vi ga možete pobliže promotriti na @jamieleereardin.

Grafička dizajnerica i umjetnička direktorica Megan Hess niže suradnje s najvećim imenima modnog svijeta kao što su Yves Saint Laurent, Tiffany and co. i Chanel, a ilustrirala je i svjetski bestseler ‘Seks i grad’. Njene ženstvene i moderne ilustracije pronaći ćete na njenom profilu @meganhess_official, a na njenoj web stranici možete naručiti jastučiće, marame i slike s printovima najljepših crteža.

Foto: Instagram

0